NATO’dan Afganistan Hakkında Açıklama Yaptı

NATO Genel Sekreteri, NATO ülkeleri Afganistan'ı desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

28.05.2021-01:46 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-01:50) NATO’dan Afganistan Hakkında Açıklama Yaptı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan’ın kendilerine destek verecek uluslararası birlikler olmadan da ayakta duracak kadar güçlü olduğunu ifade etti. 

Genel Sekreter Stoltenberg, NATO ülkelerinin, Afganistan'ı desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Associated Press’e (AP) verdiği röportajda, "Afganistan, hem güçlü ve yetenekli güvenlik güçlerinin oluşturulması hem de sosyal ve ekonomik ilerleme konusunda uzun bir yol kat etti. Artık kendi ülkelerinde barış ve istikrar için tüm sorumluluğu alan Afganlar olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

AFGANİSTAN’DA GÜÇLÜ BİR ÜLKE 

NATO'nun Afganistan'da neredeyse 20 yıldır güvenliğin sağlanmasına yardımcı olduğunu belirten Stoltenberg, "Afganistan’da hükümet ve silahlı kuvvetlerin, kendilerine destek verecek uluslararası birlikler olmadan da kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar güçlü olduklarını" söyledi.

KABİL İLE TALİBAN ARASINDAKİ BARIŞA DESTEK 

Stoltenberg, NATO ülkelerinin, Afganistan'ı desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Güvenlik güçlerini finanse ederek, Kabil ile Taliban arasında yavaş ilerleyen barış görüşmelerine destek vereceklerini açıkladı. 

NATO'nun Afgan güvenlik güçleri için ülke dışında eğitim sağlama olasılığını araştırdığını belirten Stoltenberg, ancak bu konuyla ilgili nihai bir karar alınmadığını ifade etti. 

Ülkede NATO varlığının devam etmesinin de bazı riskleri olduğuna değinen Stoltenberg, bu durumun daha fazla çatışma, asker sayısını artırma zorunda kalma ve askeri misyonu devam ettirme zorunluluğuna neden olabileceğini belirtti. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal