Namaz kılarken öldürüldü: Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katili kim?

Diyarbakır’ın Ulu Camii çevresinde yaptığı dini sohbetlerle tanınan ve sosyal medya paylaşımlarında bulunan ‘’Diyarbakırlı Ramazan Hoca’’ lakaplı Ramazan Pişkin, İstanbul’daki çay ocağında namaz kıldığı sırada bıçaklanarak öldürüldü. Peki Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katili kim? Detaylar haberimizde…

01.02.2024-10:51 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:48) Namaz kılarken öldürüldü: Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katili kim?

Sosyal medya fenomeni ‘’Diyarbakırlı Ramazan Hoca’’ lakaplı Ramazan Pişkin, İstanbul’un Fatih ilçesinde işlettiği çay ocağında namaz kılarken bıçaklanarak hayatını kaybetti. 

Alınan bilgilere göre Olay, dün saat 14.00'te Fatih Cerrahpaşa Kocamustafapaşa Caddesi'nde bulunan 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın Yeri' adlı çay ocağında meydana geldi.

Elde edilen bilgilere göre, Diyarbakır'da Ulu Camii'nde yaptığı konuşmalarla tanınan ve "Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin, kendi dükkanında bıçaklanarak saldırıya uğradı. Pişkin, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ramazan Hoca'yı bıçaklayan şahıs ya da şahıslar olay yerinden kayıplara karıştı. Öldürüldüğü yerde Ramazan Hoca'nın seccadesinin serili olduğu görüldü ve iddialara göre namaz kılarken saldırıya uğradığı belirtildi.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca

Ramazan Hoca’nın katili kim? 

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Halil İbrahim Galya adındaki bir vatandaş, "Dün akşam saat 20.00’da 3 arkadaş buraya geldik. Biz geldiğimizde ışıklar kapalıydı. İçeride oturup bir süre muhabbet ettik. 3 arkadaşım ile kendisinden tespih aldık. Ondan sonrada çıktık. Kendisinde biraz tedirginlik vardı. Biz onu hissettik çünkü ışıkları kapalıydı. Videolarında da dediği gibi sürekli tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakır’dan buraya taşındığını sordum. Bana orada anlattıklarımı burada da anlatmaya çalışacağım dedi.’’ ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş ve DEM Partilileri eleştirmişti

Ramazan Pişkin, son zamanlarda yayınladığı videolarda tarikat ve cemaatlere yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle tehdit edildiğini ve bazı kişilerin dükkanında kavga çıkardıklarını belirtmişti. Cinayetin ardından, Ramazan Hoca'nın Selahattin Demirtaş'ı ve DEM Partisi üyelerini eleştirdiği videoların sosyal medyada dolaşıma girdiği öğrenildi. 

Ramazan Pişkin'in cenazesi bugün Diyarbakır'da defnedilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal