Süper hızlı tren geliyor: İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ile Ankara arasındaki yolculuk mesafesini 80 dakikaya indirecek olan projenin başlatıldığını bildirdi.

01.02.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:47)

Ulaşım konusunda dev projeleri hayata geçiren Türkiye, süper hızlı trenini de devreye almaya hazırlanıyor. 

Katıldığı bir forumda konuşma gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin dünya için stratejik bir bölgede bulunduğunu ifade etti.

67 ülkeye 4 saatte ulaşabiliyoruz

AA’nın yer verdiği habere göre; Uraloğlu, geçmişten bu yana tartışılan ancak günümüzde daha yoğun bir şekilde gündeme gelen nakliye, ulaşım ve ticaret koridorlarına dikkat çekerek, Türkiye'nin orta koridorunun en kritik noktasında bulunduğunu vurguladı. Uraloğlu, "Bugün düşündüğümüz kalkınma yolunu hayata geçirmiş olsaydık Pekin'den çıkan bir yük Londra'ya sadece 26 günde ulaşabilecekti. Süveyş kanalından 35 günde ulaşabiliyor ama yaşanan sıkıntılardan dolayı bu Ümit Burnu'na ağırlıklı olarak dönmüş durumda ve yaklaşık 45 günde bu nakliye, ticaret gerçekleşebiliyor" ifadelerine yer verdi.

Bakan Uraloğlu Süper Hızlı Tren

İstanbul Havalimanı’nda hedef 200 milyon yolcu

Uraloğlu, ülke genelinde son 21 yılda ulaştırma ve haberleşme alanında toplamda 250 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, "Onun şimdiye kadar ki ağırlıklı bölümünü kara yollarına yaptık. Ancak bundan sonraki bölümünü daha çok demir yolları üzerine yapmayı planlıyoruz" dedi.

Uraloğlu, ülke genelinde son 21 yılda ulaştırma ve haberleşme alanında toplamda 250 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu yatırımların büyük bir kısmını şimdiye kadar kara yollarına yönlendirdik. Ancak bundan sonra planlarımız, daha fazla odaklanmayı düşündüğümüz alan demir yolları" şeklinde konuştu. 

İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'da birinci, dünya genelinde ise yedinci sırada yer aldığına dikkat çeken Uraloğlu, "Antalya ve Sabiha Gökçen havalimanları da Avrupa'da ve dünyada sıralama ve kapasite noktasında büyük havalimanlarımız. İstanbul Havalimanı bizim göz bebeğimiz. Sadece geçen sene 78 milyon insanı ağırladı. Hedefimiz 200 milyon, onunla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz" sözlerini kullandı.

Süper hızlı tren projesi başladı

Bakan Uraloğlu, Ankara ile İstanbul arasında gerçekleştirilen süper hızlı tren projesine dikkat çekerek, saatte 350 kilometre hıza sahip olacak bu projenin 344 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 80 dakikada aşacağını ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal