Bakan Ali Yerlikaya 1 sene boyunca hangi operasyonları gerçekleştirdi? 420 suç çetesinin çökerdiği operasyonların detayları!

Türkiye’nin huzurunun korunması için öz verili operasyonlar yürütmeye devam eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçen yıl organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Kafes" operasyonları kapsamında tam 420 suç çetesinin çökertildiğinin bilgisini verdi.

01.02.2024-10:33 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-18:06)

X sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Yerlikaya, hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, Türkiye'yi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlı olduklarının altını çizdi.

İllegal hareketlere izin verilmeyecek!

Ali yerlikaya yaptığı operasyonlar

Yerlikaya, geçen sene 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında 11'i uluslararası, 14'ü ulusal, 56'sı bölgesel ve 339'u yerel olmak üzere 420 organize suç çetesinin "Kafes" operasyonları kapsamında çökertildiğini ve kendilerini bu ülkede illegal hareketlere izin verilmeyeceğini ifade etti.

‘‘Kapsamlı operasyonlar yürüttük’’

Geçit verilmeyen suç örgütlerinin; 6'sı uluslararası, 2'si ulusal, 13'ü bölgesel ve 121'i yerel olmak üzere 142'sinin nitelikli silahlı organize suç çetesi olduğunu anlatan Yerlikaya, işlenen suçlara göre sınıflandırıldığında ise 270'inin organize, 128'inin narkotik, 22'sinin ise siber suç çetesi olduğunun tespit ettiklerini ve birçok bağlamda kapsamlı operasyon yürüttüklerini aktardı.

‘‘Eşkiyaların inlerine gireceğiz’’

Ali yerlikaya yaptığı operasyonlar

Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkiyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz. Operasyonları düzenleyen kahraman polisimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Ülkemizin huzur ve güvenliği için organize suç örgütlerinin enselerinde olmaya devam edeceğiz."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal