Almanya’dan itiraf niteliğinde açıklama: 'Ordu ülkeyi savunacak durumda değil'

Almanya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Carsten Breuer, ülke ordusunun kapasitesinin savunma anlamında yeterli olmadığını belirtti.

01.02.2024-10:41 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:48)

Ülkesinin Handelsblatt gazetesinin düzenlemiş olduğu ‘’Güvenlik ve Savunma 2024’’ adlı konferansında konuşan Almanya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Carsten Breuer, Alman ordusunun ülkeyi savunmak için yeterli kapasitede olmadığını belirtti.

Ordu ülkeyi savunacak durumda değil

AA’da yer alan habere göre; Korgeneral Breuer, ordu kapasitesi hakkında gelen soruya yanıt olarak "Bu soru, oldukça sık soruluyor, o yüzden şu şekilde ifade etmeme izin verin. Eğer şimdi saldırıya uğrasaydık, kendimizi savunabilir miydik? Evet savunurduk. Ama bunu iyi yapabilir miydik? Hayır yapamazdık." diye konuştu.

Almanya ordu

2-3 yılda açığı kapatabiliriz

Breuer, son tedarik sözleşmeleriyle Alman silahlı kuvvetlerinin mevcut açığını kapatabileceklerine dikkat çekerek, "Bu eksikliği muhtemelen 2 ya da 3 yılda kapatmak mümkün olacak, her halükarda bu süre 5 ya da 8 yıldan daha kısa olacaktır." dedi.

Savunma harcamaları artırılacak

Almanya, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerini göz önüne alarak savunma harcamalarını artırma kararı aldı. Ülke, silahlı kuvvetlerini güçlendirmek ve modernize etmek amacıyla 100 milyar avroluk özel bir fon oluşturdu. Hükümet, bu çerçevede ABD yapımı F-35 savaş uçakları, Chinook nakliye helikopterleri ve İsrail yapımı Arrow-3 füze savunma sistemi gibi bir dizi önemli silah sistemi alımı için sözleşme imzaladı. Bu adımlar, Almanya'nın savunma kapasitesini güçlendirme ve ulusal güvenliğini artırma çabalarının bir yansıması olarak ön plana çıkıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal