ABD’den Türkiye’ye kritik mesaj: 'F-35 için S-400’lerden vazgeçin'

ABD’den Türkiye’nin F-35 programına dönüşü konusunda önemli bir açıklama geldi. Washington, Ankara’nın S-400’ler konusundaki endişelerini gidermesi halinde F-35 programına katılmasının mümkün olduğunu söyledi.

01.02.2024-09:29 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:46)

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Kirby, günlük basın brifinginde F-35'lerle ilgili bir soruya cevap verdi. Türkiye'ye F-16'ların satılmasının sonrasında, bu ülkenin F-35 programına geri dönüp dönemeyeceği konusundaki soruya, Kirby şu anda bu konuda bir değişiklik veya güncel gelişme olmadığını ifade ederek yanıt verdi.

Endişelerimizi giderebilirse katılımları restore edilebilir

AA’nın yer verdiği habere göre; F-35 konusunda konuşmasını sürdüren Kirby, "Bu konudaki görüşmelerimiz sürüyor, eğer Türkiye bu konudaki endişelerimizi giderebilirse ondan sonra F-35 programına katılımı restore edilebilir." dedi.

John Kirby

Türkiye'deki ziyaretinde açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland, Türkiye'nin elinde bulunan Rusya'dan satın alınan S-400 füze savunma sistemi meselesinin çözülmesi durumunda, Türkiye'yi F-35 programına yeniden dahil etmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal