ABD, Ürdün saldırısının intikamını alacak: Beyaz Saray adres göstererek açıkladı

ABD, Ürdün’de gerçekleşen ve 3 Amerikan askerinin ölümüne yol açan saldırıya karşılık vermek için hazırlanıyor. Hedefler resmi olarak gösterildi. İşte detaylar…

01.02.2024-09:19 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:46)

Geçtiğimiz günlerde Ürdün’deki ABD üslerine yapılan İHA saldırısı sonucunda 3 Amerikan askeri hayatını kaybetmiş, onlarcası ise yaralanmıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, saldırıya karşılık vereceklerini belirtirken saldırının sorumluları için ilk kez resmi bir adres verdi.

Cumhuriyetçi senatörlerin baskısı devam etse de, İran'ın doğrudan hedef alınma olasılığı düşük görünüyor. Ancak, İran destekli Husiler, Yemen'de potansiyel bir hedef olabileceklerini belirterek bir açıklama yaptı. Bu durum, ABD'nin hangi İslam ülkesini hedef alacağı konusundaki belirsizliği koruyor ve bölgede savaşın yayılma riskini beraberinde getiriyor.

ABD Ürdün

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; ABD'li bir yetkili, isminin açıklanmasını istemeyerek ABC News'e yaptığı açıklamada, Washington'un geçtiğimiz hafta gerçekleşen saldırıya "birkaç gün içinde ve birden fazla hedefi vurarak" yanıt vereceğini belirtti. Bu hedeflerin çok belirli olduğunu vurgulayan yetkili, saldırıları mümkün kılan tesislerin hedef alınacağını ifade etti. Ancak, hedeflerin İran içinde mi yoksa dışında mı olduğuna dair herhangi bir bilgi vermedi.

Bizi tehdit ettiler

Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, ABD’nin kendilerine tehditte bulunduğu belirtti ve yazılı bir açıklama yaparak, "ABD, Umman üzerinden Yemen'e savaş açma ve cepheleri aktive etme tehdidi içeren bir mesaj iletti" dedi. El-Husi, Filistin halkına verdikleri destekle bağlantılı olarak, "ABD'nin bu tehdidi, Yemen halkının Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistin halkının soykırıma ve ablukaya maruz kalmamasını savunmaları sebebiyledir" ifadelerini kullandı.

ABD adres gösterdi

ABD yönetimi, Suriye-Ürdün sınırındaki üsse yapılan saldırının, üç Amerikan askerinin yaşamını yitirdiği trajik olayın arkasında İslami Direniş adlı örgütün bulunduğuna inandığını duyurdu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, saldırının arkasındaki sorumlulara dair resmi bir tespit paylaştı. Kirby, "Ürdün'deki saldırının plan ve gerçekleştirmesinin, Irak'ta faaliyet gösteren İslami Direniş adlı geniş kapsamlı örgüt tarafından yapıldığına inanıyoruz. Bu örgüt, içerisinde Kataib Hizbullah gibi birçok örgütü barındırmaktadır" dedi. Ayrıca, ABD'li yetkililerin NBC News'e yaptığı açıklamaya göre, saldırıya karşı "haftalar" sürecek bir "kampanya" ile karşılık vermeye hazırlandıkları belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal