Muzaffer Kuşhan Diyeti

Hızlıca kilo vermek isteyenlerin en çok arattığı Muzaffer Kuşhan diyeti nasıl yapılır? Muzaffer Kuşhan Diyeti Ne Kadar Sürer? Gibi merak edilenleri araştırdık.

20.07.2018-16:08 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-14:29)

diyetYaz aylarına sıcak bir giriş yaptığımız bugünlerde fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin en çok arattığı Muzaffer Kuşhan diyeti nasıl yapılır? Muzaffer Kuşhan Diyeti Ne Kadar Sürer? Gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

En hızlı kilo verme tekniklerini araştırırken Muzaffer Kuşhan diyetine muhakkak rastlamışsınızdır. Kısa süre içinde fazla kilo vermek denildiğinde akla gelen ilk diyetlerden biri Muzaffer Kuşhan’a aittir. İşte 1 haftada 5 kilo verdiren Muzaffer Kuşhan diyeti!

MUZAFFER KUŞHAN DİYETİ NASIL YAPILIR?

Muzaffer Kuşhan diyeti, günün belli saatlerinde düzenli yapılması gereken bir diyettir. Sadık kalınması gereken sabit bir kahvaltı uygulaması vardır. Kahvaltı esnasında yiyeceğiniz tüm besinler diyet boyunca değişmemelidir. Kalorisi az olan ancak sizi tok tutacak bir öğünle güne başlamak oldukça enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.

Kahvaltı dışında değişen öğünlerde besin farklılıkları olması, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almasına yöneliktir. Özellikle C vitamini ve protein ağırlıklı bir diyet olan Muzaffer Kuşhan diyeti, her yemekte bir öğünle sabittir. Günden güne değişen ancak yalnızca tek yemekle sabit kalan bir menü bulunmaktadır. Bu şekilde kalori sayınız düşük tutulmakla beraber metabolizma hızınız da artacaktır.

Muzaffer Kuşhan Diyeti Ne Kadar Sürmektedir?

Muzaffer Kuşhan diyeti 1 hafta sürmektedir. 7 gün boyunca elinizden geldiği kadar diyete uygun beslenirseniz diyet sona erdiğinde istediğiniz kiloya ulaştığınızı fark edebilirsiniz. Diyetin başında yağ ölçümlerinizi yaptırıp diyetin sonunda yeniden ölçüm yapmalısınız.

Kaybettiğiniz kilolarınız vücudunuzda yağ biriken bölgelerden olacaktır. Özellikle basen, göbek ve kalça bu diyetle en hızlı eriyen noktalardır. Bunun yanında 1 hafta boyunca düzenli olarak yürür ve egzersizlerinizi de yaparsanız planladığınızdan daha fazla kilo verdiğinizi görebilirsiniz.

Kısa süre içinde en hızlı kilo verdiren diyetlerden biri olan Muzaffer Kuşhan diyetini tek seferde sonlandırmak istemezseniz bir hafta sona erdikten sonra biraz ara verip yeniden başlayabilirsiniz. Vücudunuz kendini topladığında diyete devam edip daha fazla zayıflayabilirsiniz.

Muzaffer Kuşhan Diyeti Kaç Kilo Verdirir?

Muzaffer Kuşhan diyeti, düzenli uygulandığı takdirde 1 hafta içerisinde en az 5 kilo verdirmektedir. Uygulayan hemen herkesin memnun kaldığı diyette önemli olan sürekliliktir. 7 gün boyunca yeme konusunda aşırıya kaçmadığınız müddetçe istediğiniz kiloya ulaşmanız mümkün.

Bir haftalık diyet sona erdiğinde 5 kilodan 8 kiloya kadar zayıflayanlar bulunmaktadır. Daha fazla kilo vermek için bu süre zarfında olabildiğince su içmeli daha fazla terlemeli ve egzersiz yapmalısınız.

2 haftalık dilimde diyet yapanlar ise diyetleri sona erdiğinde en az 10 kilo vermiş olurlar.

MUZAFFER KUŞHAN DİYETİ

Muzaffer Kuşhan Diyetinde Yasak Olan Besinler Nelerdir?

Muzaffer Kuşhan diyetinde diğer diyetlerde bulunmayan en temel özellik yağ eksikliğidir. Pek çok diyetin aksine zeytinyağını da onaylamayan diyette besinlerinizi herhangi bir yağ ile pişirmemeniz gerekmektedir. Salatalarınızda yağ kullanmak yerine elma sirkesi ve limon tercih etmelisiniz. Elma sirkesi en kısa sürede metabolizmayı en hızlı çalıştıran besinlerden bir tanesidir. Bunun yanında limonla vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve C vitamini temini amaçlanmaktadır.

Muzaffer Kuşhan diyetinde porsiyonlar küçük ve azdır. Bir akşam yemeğinde yalnızca bir balık ve bir kâse salata yeterli olmaktadır. Bu nedenle mideyi yoracak hamur işi, kızartma, fast food gibi besinler yasaktır.

1 Haftada 5 Kilo Verdiren Muzaffer Kuşhan Diyet Listesi

Muzaffer Kuşhan diyetinden beklenilen sonucu almak istiyorsanız, 15 gün düzenli olarak bu diyeti uygulamalısınız. Diyetin temel mantıklarından biri her gün kahvaltıda aynı yiyeceklerin tüketilmesi. Burada dikkat çekilen günün en önemli olan kahvaltıya dikkat edilmesidir. Uygulayabileceğiniz Muzaffer Kuşhan diyet listesi şu şekilde:

Kahvaltı Saati

Muzaffer Kuşhan diyeti kahvaltısının en önemli besini bol lifli yapısıyla kullanacağınız 1 dilin kepek ekmeği. Yanında kalsiyum içeren bir ufak dilim beyazpeynir ve damak zevkinize göre çay ya da kahve. Yalnız çayınızda ya da kahvenizde şeker kullanmamaya dikkat edin. 

Öğle Saati

Öğle yemeği için kendinize şahane bir salata hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen anlatalım. Domates, salatalık, taze soğan, limon, marulla beraber kendinize doyurucu ve sağlıklı salata yapabilirsiniz. Öğle yemeği porsiyonunuz için istediğiniz kadar yiyebileceğiniz bu salatanın yanında damak zevkinize göre, haşlanmış yumurta, yoğurt, kepek ekmeği, ayran, simit, menemen, beyaz peynir gibi besinlerden birini tercih edebilirsiniz.

hızlı kilo verdiren diyet

Akşam Saati 

1 haftada 5 kilo verdiren bu diyet için akşamları tüketebileceğiniz yemekler genellikle et ağırlıklıdır. Vücudun protein alınması üzerine et ağırlıklı bir öğün tavsiye edilir. Muzaffer Kuşhan akşamki öğününüzde 2 dilim ızgara yağsız tuzsuz köfte, yarım porsiyon haşlanmış ya da ızgara tavuk, kuzu şiş gibi et ağırlıklı içeriklerde tercih edebilirsiniz. Et yemeklerinden fazla kalori almamak için mutlaka pişirme tekniklerine dikkat etmeniz önemli bir ayrıntıdır. Izgara, fırında ya da haşlama şeklinde pişmesi gereken et yemeklerine tuz ve yağ kesinlikle eklememelisiniz. Kilo almanıza neden olan şeyin etin kendisi değil içine koyduğunuz tuz ve yağın neden olduğunu bilirseniz daha dikkatli beslenmiş olursunuz.

Ara Öğün

Uzman diyetisyen Muzaffer Kuşhan günde ikiden fazla ara öğün olmaması gerektiğinin altını dikkatle çiziyor. Açlık hissettiğiniz anlarda kalorisi az olan besinlerden çok az miktarda tüketmelisiniz. Kuşhan diyetini yaparken hangi besinlerin kaç kalori olduğunu önceden öğrenmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal