Murat Kurum hedeflerini açıkladı: Ulaşım ve dönüşüme öncelik verilecek

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına başladı. İlk olarak Eyüpsultan’da incelemelerde bulunan Kurum, ulaşım ve dönüşüm başta olmak üzere İstanbul’un her sorununu hızlı şekilde çözeceklerini söyledi.

09.01.2024-09:25 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-17:32) Murat Kurum hedeflerini açıkladı: Ulaşım ve dönüşüme öncelik verilecek

AK Parti İBB adayı Murat Kurum, Eyüpsultan’da seçim çalışmalarına başladı. İlk olarak Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ne ziyarette bulunan Kurum, kentte iki ana sorun bulunduğuna dikkat çekti ve "39 ilçede tek bir riskli yapı bırakmayacağız. Trafik için alternatif güzergahlar yapıp, metro ağını genişleteceğiz." dedi.

Sabah saatlerinde Eyüpsultan Meydanı’na gelen Kurum’u çok sayıda vatandaş karşıladı. Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra eski İBB başkanlarından merhum Kadir Topbaş’ın mezarını ziyaret eden Kurum, ziyaretinin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurum’un açıklamalarının satır başları şöyle:

‘’Tecrübemizi birikimimizi İstanbul'a aktaracağız, iş üreteceğiz. Bizi hep sokakta, iş yaparken, çalışırken göreceksiniz. Ulaşım çilesini bitirirken göreceksiniz. Deprem riskini ortadan kaldırırken göreceksiniz" diyerek önemli açıklamalarda bulundu: "Deprem riski için 39 ilçemizde bu çalışmaları yapacağız. Daha önce zaten 81 ilimizde nerede bir afet olsa, nerede bir sel olsa, nerede bir Yangın olsa biz tüm ekibimle birlikte orada vatandaşımızın yanındaydık." dedi.

Murat Kurum Eyüpsultan

İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız

"Aynı anlayışla 39 ilçemizde çalıştık. Bunu bütün İstanbul'da uygulayacak çalışmaları da belediye başkanı arkadaşlarımla, ekip arkadaşlarımla, teşkilatlarımla birlikte yapacağız. İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımlar atacağız. İstiyoruz ki; İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışmaktır. Şu an İstanbul'da 328 kilometre metro hattı hizmet veriyor. Mevcut yönetim bu hattı 2 katına çıkaracağını ifade etmiş olmasına rağmen maalesef bu son 5 yılda sadece 17 kilometrelik metro hattı ihalesi yaptılar. İstanbul'daki bu trafik çilesini bitirebilmek için alternatif güzergahlar, yollar yapmak zorundasınız. Ulaştırma Bakanlığımızın mevcutta zaten İstanbul'da yatırımları var. Bu yatırımlara ilave olacakları Ulaştırma Bakanımızla değerlendirdik. Önümüzdeki süreçlerde İstanbullulara trafik noktasında çok önemli müjdelerimiz olacak. İstiyoruz ki; hem acil eylem planıyla hem 5-10 yıllık planlarımızla birlikte İstanbul'daki trafik sorununu çile olmaktan çıkaracak projeleri ve çalışmaları gerçekleştireceğiz. İstanbul'da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız ki trafik bu anlamda önemli bir adımdır."

Her anda yanlarında olacağız

"Biz hep milletimizin zor gününde yanında olduk. Yine İstanbulluların bize ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız. Uzun süredir İstanbul'u takip ediyoruz, notlar alıyoruz. Uzman arkadaşlarla süreci değerlendirdik. Ulaşım, deprem riski, kentsel dönüşüm sosyal donatı eksiği, yeşil alan eksiğinin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yapacağız. Millet isteyecek, biz yapacağız."

Murat Kurum, "Kaynakların arttırıldığı, kaynakların reklama, algıya değil, İstanbulluya harcandığı bir yönetim anlayışıyla 31 Martta geliyoruz" 

Sahipsiz hayvanlara yapacağımız büyük barınaklarda bakacağız

Eyüp’te esnafı ziyaret eden Kurum, sahipsiz köpeklerle ilgili bir vatandaştan gelen ifadeler üzerine, "Konuyu sokak hayvanı ve insan çatışması haline getirmeye gerek yok. Her ilçemizde ve İstanbul genelinde de, yine bir Anadolu bir Avrupa yakasında olmak üzere büyük hayvan barınaklarını inşa edip sokaktaki sahipsiz yavrularımızı bu hayvan barınaklarında bakacağız. Onlara bakacağız, tedavilerini yapacağız, sahiplendireceğiz." dedi.

Sokaklar güvenli olacak

Göçmen sorunu ile ilgili soruları yanıtlayan Kurum, "İstanbul'daki göçmen sorununu da yönetmek zorundayız" diyerek şöyle devam etti: "Geçici bir süre için buradalar. Ülkelerindeki savaş bittiği zaman memleketlerine dönecekler. O zamana kadar ülkemizin istihdamına katkı sunuyorlar. Bunu da yönetmek zorundayız. Sokaklar güvenli olacak. Kız çocuğumuz gece yarısı da evine huzurla gidecek. Gerekirse otobüsümüz evine kadar o süreci yürütecek."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal