İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı: İstanbul ve Ankara adayları ne zaman belli olacak?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partinin yerel seçimle alakalı çalışmalarını aktardı. Zorlu, İstanbul ve Ankara adaylarını ay bitmeden açıklayacaklarını da belirtti. İşte detaylar...

08.01.2024-18:09 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-18:09) İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı: İstanbul ve Ankara adayları ne zaman belli olacak?

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından altılı masadan ayrılıp yerel seçimlere tek girecek olan İYİ Parti, seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün düzenlenen toplantıda İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası parti Sözcüsü Kürşad Zorlu basın açıklaması yaptı. Zorlu, ayrıca İstanbul ve Ankara adaylarını da ay bitmeden açıklayacaklarını belirtti.

“Asgari ücretin yetersizliği ortada”

Zorlu, 2024 için belirlenen asgari ücretin yetersiz olduğunu şu sözlerle dile getirdi; “Asgari ücretin yetersizliği ortada. Ortalama ücretin asgari ücrete yakınsama trendini yaşıyoruz. Bunun nedeni de brüt ücret arttıkça işveren maliyetinin artıyor olması. Bu durumun arkasında da artan vergi uygulaması yatıyor. En düşük emekliği aylığı en az Asgari Ücret seviyesine getirilmesini ve seyyanen Zam yapılamasını teklif ediyoruz. Kademeler arasında geniş bir sorun" dedi.

Mitinge katılmayacaklar

Öte yandan bir gazetecinin CHP lideri Özgür Özel'in hakkında 2. kez hak ihlali kararı verilen Can Atalay için miting çağrısına katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Zorlu, bu mitinge katılmayacaklarını da açıkladı. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal