Taksicilerden İBB binasına taşlı saldırı: Polis iki kişiyi gözaltına aldı

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen UKOME toplantısı sırasında taksiciler, binaya saldırdı. Polis olay yerindeki iki kişiyi gözaltına aldı. İşte detaylar...

08.01.2024-17:29 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-17:29)

Asgari Ücret zammından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı Zeytinburnu’nda olan Çırpıcı Tesisleri’nde gerçekleşti yapıldığı tesisin önüne gelen minibüsten taksiye dönüştürülen 8+1 araçların sahipleri ile polisler arasında arbede yaşandı.

Çırpıcı tesislerindeki arbede

Polis ekipleri müdahale etti

Olay, tesisin dışında bir araya gelen minibüsten taksiye dönüştürülen 8+1 araçların sahipleri para kazanamadıkları gerekçesiyle araçlarının sarı taksiye dönüştürülmesini talep etmesiyle başladı. Taleplerini yerine getirmediklerini belirttikleri İBB'ye tepki gösterip, toplantının yapıldığı salona girmeye çalışan bazı katılımcılara polis ekipleri müdahale etti.

Arbede-2

Yumurta ve pet şişe fırlatıldı

Çıkan arbedede güvenlik amacıyla kurulan demir korkulukları kıran katılımcılar, tesise yumurta ve pet şişe fırlatırken katılımcılar, demir çubuklarla tesisin camlarını ve cam korkuluklarını da kırdı. Kalabalık arasında kalıp hafif yaralanan 3 kişi, sağlık ekiplerince ambulansta tedavi edildi. Polis ekiplerince olaylara karıştığı değerlendirilen 2 kişi gözaltına alındı.

Arbede-3

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal