Meteoroloji beklenen uyarıyı yaptı: Kar yağışı ve soğuk hava ülkeyi saracak

Balkanlardan ülkeye giriş yapacak soğuk hava dalgasıyla beraber hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesi bekleniyor. Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre İstanbul’un da aralarında bulunduğu 18 il için alarm verildi. İşte 9 Ocak 2024 hava durumu…

09.01.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-17:32) Meteoroloji beklenen uyarıyı yaptı: Kar yağışı ve soğuk hava ülkeyi saracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 9 Ocak 2024 tarihli Hava Durumu raporuna göre sıcaklıklar yurt genelinde 10 derece birden düşecek. İstanbul başta olmak üzere 18 il için sarı kodlu uyarı yayımlanırken kar yağışının da birçok bölgede kendini göstermesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve güneydoğusunun, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısının yağışlı geçeceği; yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Trakya'nın batısı ve Güney Marmara'da, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Ege kuvvetli sağanak bekleniyor

Meteoroloji’den gelen son tahminlere göre İzmir, Manisa ve Muğla’nın çevrelerinde gece saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yarın akşam saatlerinden itibaren ise yağışlar Balıkesir tarafına doğru kayacak. Yetkililer özellikle yağıştan kaynaklı oluşabilecek hortum, dolu, sel gibi olumsuzluklara karşı Manisa ve Balıkesir vatandaşlarını uyardı.

Sağanak Yağış

Akdeniz’de hortum tehlikesi

Yetkililerden yapılan uyarıda Antalya, Isparta’nın güney, ve Burdur’un doğu taraflarında gök gürültülü sağanak yağış görüleceği bildirildi. Öte yandan Adana ve Mersin taraflarında yağışların daha kuvvetli olacağı tahmin edildiği için sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Hava Durumu raporuna göre rüzgarın, bu akşam saatlerinde Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Olumsuzluklara karşı söz konusu yerlerdeki vatandaşlara uyarı yapıldı.

9 Ocak 2024 hava durumu

9 Ocak hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal