Muharrem İnce'nin İddiaları Yalan Çıktı

CHP cumhurbaşkanı adayı İnce, darbeci FETÖ’nün ABD’den usulüne uygun olarak istenmediğini öne sürmüştü. Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan İnce’ye kapı gibi belgeli cevap geldi.

22.05.2018-15:04 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-15:22)

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FETÖ’nün ABD’den usulüne uygun şekilde istenmediğini öne sürdüğü açıklamasında ”Madem usulüne göre istiyorsunuz, bana bunun belgelerini gösterin” diye konuşmuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise “İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi Adalet Bakanlığındadır. İnce, Adalet Bakanlığına gidip bizzat bu belgeleri inceleyebilirsiniz veya vekillerinize incelettirebilirsiniz” diyerek İnce’ye Twitter üzerinden cevap vermişti.

TERCÜME İDDİASI DA ÇÖKTÜ

Adalet Bakanlığı tarafından FETÖ’nün iadesine dair ABD'ye gönderilen belgelerin örnekleri ve Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından iade belgelerinin teslim alındığına dair resmi yazılar gün yüzüne çıktı.

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 19 Temmuz 2016 tarihinde ABD Adalet Bakanlığı Suç Bölümü Uluslararası İlişkiler Birimine gönderilen yazıda FETÖ’nün geçici olarak mahkum edilmesi isteniyor.

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ABD’ye gönderilen evrakların tercümesinin yapılmadığını ileri sürerken, Adalet Bakanlığının gönderdiği evrakalar da Türkçe'nin yanında İngilizce tercümelerinde olduğu görüldü.

ABD’LİLER "TESLİM ALDIK" DEDİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından 25 Temmuz 2017 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından yazılan yazıda “Fetullah Gülen'in iade evrakı Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığına 23 Temmuz 2017 tarihinde iletilmiş olup dosyaların teslim alındığına dair tutanak Washington Büyükelçiliğimizden alınmakta ilişikte takdim kılınmaktadır” ifadeleri geçiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal