Muğla'da hamile eşini canice öldürmüştü! Katile verilen ceza kesinleşti

Muğla’nın Fethiye ilçesine tatile geldiği 7 aylık hamile eşini kayalıklardan iterek öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan katilin, ortalığın tenhalaşması için eşini 3 saat oyaladığı kaydedildi.

08.03.2022-16:33 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-16:58)

7 aylık hamile olan Semra Aysal (33), eşi Hakan Aysal (41) ile 19 Haziran 2018 tarihinde Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi’ne gitti. Fotoğraf çekilmek için kayalıklara çıkan kadın, yaklaşık 300 metre yükseklikteki uçurumdan aşağıya düştü. Olay yerine sev edilen UMKE, AKUT ve AFAD ekipleri, Semra Aysal’ın öldüğünü belirledi. 

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Hakan Aysal, eşini uçurumdan iterek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında Aysal, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 


Beraati yönünde şerh koydu

Mahkeme Başkanı Abdulkadir Ungan, sanığın beraati yönünde not düştü. Açıklanan gerekçeli kararda, Hakan Aysal’ın evlenmeden 2 ay önce eşi Semra Aysal adına izni dışında bir yıllık Ferdi Hayat Sigortası yaptırdığı kaydedildi.  

Olayda kendini aklamak için eşinin öldürdüğü günün akşamı Gebze’ye geri dönüş bileti aldığı ortaya çıkan Hakan Aysal’ın fotoğraf çekilmek için gittikleri Kelebekler Vadisi’nde eşini 3 saat kadar oyalayıp, ortalığın tenhalaşmasını beklediği ve sonra eylemini gerçekleştirdiği kararda yer aldı. 

Mevcut delil yok vurgusu

Hakan Aysal’ın eşini tasarlayarak öldürme eylemini psikolojik bir güdüyle işlediğine dair bir bulguya rastlanmadığından dosyada bir delil bulunmadığı kaydedildi. 


Mahkeme başkanı'nın 'şerh' gerekçesi

Mahkeme Başkanı Abdulkadir Ungan'ın sanık Hakan Aysal’ın beraatini istemesinin nedeni gerekçeli kararda yer aldı. Ungan gerekçeyi şu şekilde açıkladı: 

‘Ceza yargılamasının en önemli ilkelerinden olan 'kuşkudan sanık yararlanır' ilkesi uyarınca, sanığın bir suçtan cezalandırılmasının temel koşulu, suçun kuşkuya yer vermeyen bir kesinlikle ispat edilmesine bağlıdır. Gerçekleşme şekli kuşkulu ve tam olarak aydınlatılamamış olaylar ve iddialar sanığın aleyhine yorumlanarak mahkumiyet hükmü kurulamaz. Yüksek de olsa bir olasılığa dayanılarak sanığı cezalandırmak, ceza yargılamasının en önemli amacı olan gerçeğe ulaşmadan, varsayıma dayalı olarak hüküm vermek anlamına gelir. Dosya kapsamında her ne kadar sanığın üzerine atılı suçu işlediği şüphesini uyandıracak birden fazla delil olsa da bu deliller olayın oluş anına ilişkin olmayıp, olay öncesinde meydana gelen bir kısım işlem ve olaylara aittir.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal