Muğla'da 7 Aylık Hamile Eşini Uçurumdan İterek Ölümüne Sebep Olan Kocanın Cezası Belli Oldu!

Muğla’nın Fethiye ilçesine tatil için gelen 7 aylık hamile Semra Aysal (33), kayalıklardan düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın şüphelisi olarak yargılanan koca Hakan Aysal, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

15.02.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 15.02.2022-17:54)

2018 yılının Haziran ayında tatile çıkan 7 aylık hamile olan Semra Aysal ve eşi Hakan Aysal çifti, tatillerinin son günlerinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kelebekler Vadisi’ne gitmişti. Kayalıklardan düşerek bebeğiyle birlikte hayatını kaybeden Semra Aysal'ın (33) ölümü ailesi tarafından şüpheli bulundu. Aile, kızlarının ölümünün araştırılması için savcılığa başvuru da bulundu. Söz konusu olayla ilgili Fethiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Hakan Aysal’ın 7 aylık hamile eşi üzerine parça parça kredi çektiği ve bu miktarın 119 bin TL olduğu ortaya çıkarken olaydan kısa bir süre öncede eşine 400 bin liralık ferdi kaza sigortası yaptırdığı tespit edilmişti. Bunun üzerine savcılık, eşinin ölümünün şüphelisi olan Hakan Aysal hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. 

EŞİ ÜZERİNDEN KAZA SİGORTASI ÜCRETİNİ ALMAK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Fethiye ilçesine tatil için gelen 7 aylık hamile Semra Aysal (33), kayalıklardan düşerek hayatını kaybetmişti. Ailesinin ölümü şüpheli bulduğu gerekçesiyle olayla ilgili açılan soruşturma kapsamında eşi Hakan Aysal’ın 7 aylık hamile eşi üzerinden 400 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası ücretini alabilmek için uçurumdan attığı ortaya çıktı. Hakan Aysal, çıktığı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 


Savcılığın yakalama emrinin ardından gözaltına alınan Hakan Aysal, çıktığı mahkemece tutuklanmıştı. Olayla ilgili şüpheli bulunan Hakan Aysal ilk duruşmasında, ‘kasten öldürme’, ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘gebe olduğu bilinen kadını öldürme’ suçlarından yargılanmıştı. Ancak Uysal tüm bu suçlamaları reddetmişti. 

CEZASI BELLİ OLDU

Muğla’da 7 aylık hamile eşi Semra Aysal üzerinden 400 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası ücretini alabilmek için uçurumdan atarak öldürdüğü iddiası ile yargılanan Hakan Aysal’ın duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildiği kaydedildi. 

ÖLMEDEN HEMEN ÖNCE ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Eşiyle birlikte tatilin son gününde Fethiye ilçesinde bulunan Kelebekler Vadisi’ne giden Semra Aysal’ın kayalıklarda eşiyle birlikte çekildiği fotoğrafları gün yüzüne çıktı. Aysal çifti ile birlikte aynı tarihte oraya eşi ve çocuklarıyla giden bir ailenin, 7 aylık hamile Semra Aysal’ın eşi tarafından zorla kayalıklara doğru götürüldüğü düşünülerek kamera kaydına aldığı görüldü. Olay sırasında orada bulunan ailenin kaydettiği görüntülerde, ‘Bu adam ya kadını aşağıya atacak ya da kadın adamı aşağıya atacak’ dediği kaydedildi. Olay anını cep telefonu ile görüntüleyen kişinin görüntüleri bilgisayarına atarak saklamasının ardından söz konusu ölen kadının ağabeyi Naim Yolcu’yu televizyonda gördükten kendisine görüntüleri teslim ettiği bildirildi. 

CENAZEDEN 2 GÜN SONRA BAŞVURU YAPMIŞ

Eşinin ölümüne sebep olan Hakan Aysal’ın 7 aylık hamile karısının cenazesinde 2 gün sonra veraset ilanı çıkartmak için mahkemeye başvurduğunu ve yalnızca kendisinin varis olduğunu belirten aile avukatı Mehmet Kerem Özgen, ‘Şu anda yargılama sürecimiz başlamış durumda. Geçtiğimiz haftalarda ilk duruşma yapıldı. İddianamenin kabulüyle beraber Hakan Aysal’ın ifadeleri alındı. Yine bir kısım tanıkların ifadeleri alındı. Bizim de müvekkillerin yani kardeşlerin beyanlarına ilişkin bir kısım beyanlar alındı. Şu anda toplanması gereken birçok delil var’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal