Muffin Tarifi

Muffinler, hem tadı hem de görüntüsü ile tam bir lezzet şöleni sunuyor. İşte size ağızları eriten bir Muffin tarifi ile geliyoruz.

16.07.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:17) Muffin Tarifi

Muffin kek hemen herkesin tercih ettiği yemesinin de görüntüsünün de çok keyifli olduğu atıştırmalıklardan biri. Aynı zamanda tek kişilik sunumlar halinde porsiyonluk olmasıyla da misafiriniz geldiğinde tercih edebileceğiniz atıştırmalıklardan biri. Tek kişilik sunumlar yapıldığı için ise zevkinize göre dilediğiniz gibi süslemeler yapmanız mümkün. Yapımı da fazlasıyla kolay olan bu tarifte birkaç püf noktasına uyduğunuz da kesinlikle çok güzel bir kek elde etmiş olacaksanız ben ev muffin yapamam demeyin bizim bu pratik tarifimizi mutlaka deneyin. O zaman lafı fazla uzatmadan hemen muffin tarifine geçelim. İşte;

Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

• 2 adet yumurta

• 5 yemek kaşığı toz şeker

• 1/2 su bardağı sıvı yağ

• 3/4 su bardağı süt

• 1,5 su bardağı un

• 3 yemek kaşığı kakao

• 1 adet rendelenmiş limon kabuğu

• 3 yemek kaşığı damla çikolata

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilya

Servisi İçin:

• 2 pakettoz krem şanti

• 1,5 su bardağı soğuk süt

• 1 adet orta boy nar

Muffin Yapılışı;

Öncelikle derin bir karıştırma kabı seçin ve yumurtaları karıştırma kabına alın. Ardından şekeri de ilave ederek krema kıvamı alana kadar mikser yardımı ile çırpın. Bu işlemi eğer evde elektrikli mikseriniz yoksa el çırpıcısı yardımıyla da yapabilirsiniz. Ancak biraz yorucu ve zahmetli bir işlem olacaktır. Sonrasında ise harca zeytinyağı ve sütü de ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam edin. Bu işlemden sonra da elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve rendelenmiş limonu da karıştırarak mikser yardımı ile harca iyice yedirin ve homojen bir kıvam almasını sağlayın. Son olarak ise hazırladığını harca iki yemek kaşığı damla çikolata da ekleyerek güzelce karıştırın ve göz göz olan fırın kaplarına muffin kalıbı da yerleştirerek harcı hepsine eşit şekilde paylaştırın. Arta kalan damla çikolataları da muffin kalıplarının üzerine serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında üzerleri çatlayıp pişene kadar tutun. Pişme dereceleri fırından fırına farklılık gösterdiğinden arada fırının kapağını açmadan pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Muffin tarifi yaparken en önemli noktalardan biri ise piştikten sonra ise fırın tepsisini fırından alıp soğuyana kadar beklettikten sonra kalıplarınızı çıkarabilirsiniz. Sonrasında ise 1 narı ortasından bölüp düzgünce ayıkladıktan sonra toz krem şanti harcını soğuk süt ile çırpıp soğuması için buzdolabında en az 20 dakika beklettikten sonra çıkarabilirsiniz. Ardından sunum tabağına aldığınız muffinlerinizi krema sıkma poşetine aldığınız krem şantiyle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine nar taneleri de serpiştirdikten sonra ise fazla bekletmeden hemen tüketiniz. Hazırladığını muffinlerinizi krema ve nar taneleri ile süslemeden de tüketebilirsiniz ancak krem şanti ve nar görsel açısından da lezzet açısında da bir şölen katmaktadır. İşte muffinleriniz hazır. Bu tarif kesinlikle çok pratik ve yemeye de doyamayacaksınız. Çocuklar da fazlasıyla sevmekte bu keki muffin tarifimizi deneyenlere ise şimdiden afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal