Motorin ve benzin fiyatlarında indirim: Sürücülerin yüzü güldü!

Benzin ve motorin fiyatlarına yapılan indirimle birlikte, motorine litre başına 1 lira 10 kuruş, benzine ise litre başına 76 kuruş indirim uygulanacak.

21.02.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-16:49) Motorin ve benzin fiyatlarında indirim: Sürücülerin yüzü güldü!

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK), rafineri marjından karşılanmak üzere motorin ve benzinin litre fiyatlarına yarından itibaren geçerli olmak üzere indirim yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda motorine litre başına 1 lira 10 kuruş, benzine ise litre başına 76 kuruş indirim uygulanacak. İndirimler, pompa fiyatlarına yansıtılarak tüketicilere yansıtılacak.

EPDK, petroldeki indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son dönemde uluslararası piyasalardaki ve yurt içindeki fiyat hareketlerini yakından takip ederek, bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerdeki fiyat avantajlarının tüketicilere yansıtılması için adımlar atmıştır. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafinerilere yazı göndererek, bu avantajların tüketicilere yansıtılması gerektiğini belirtmiştir. Bu çerçevede, motorin ve benzine litre başına 1 lira 10 kuruş ile 76 kuruş arasında indirim uygulanacak ve indirimler yarından itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacaktır.

İstanbul akaryakıt fiyatları açıklandı

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41,22 lira, motorinin litresi ise 43,10 lira olarak satılmaktadır. Türkiye genelinde benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplamalarına dayanmaktadır. Bu hesaplamada, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibi ile belirlenmektedir. Gümrüksüz rafineri fiyatına, ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı hesaplanmaktadır. Bu fiyat, akaryakıtın pompa fiyatlarına yansıtılmaktadır.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal