Möntrö Bildirisinde İmzası Bulunan 7 Emekli Amiralin Evinde Arama

104 emekli amiral tarafından imzalanan Möntrö bildirisi hakkında devam eden soruşturma kapsamında, İstanbul’da polis ekipleri tarafından 7 emekli amiralin evinde arama yapılıyor.

16.04.2021-09:11 - (Son Güncelleme: 16.04.2021-09:58) Möntrö Bildirisinde İmzası Bulunan 7 Emekli Amiralin Evinde Arama

4 Nisan’da gece yarısı 104 amiralin imzası bulunan darbe imalı Möntrö bildirisi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında 10 emekli amiral gözaltına alınmış, ifadeleri alındıktan sonra da serbest bırakılmıştı. 

AMİRALLERİN EVİNDE ARAMA

Bugün ise soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul'da polis ekipleri, Montrö bildirisine imza atan 7 emekli amiralin evinde arama yapıyor. Evinde arama yapılan amiraller arasında eski Sahil Güvenlik Komutanı Alper Tezeren ile eski Deniz Harp Akademileri Komutanı Metin Açımuz da var.

ANKARA’DA EMEKLİ AMİRALLER İFADEYE ÇAĞRILDI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada 6 emekli amiral ile 1 emekli generali ifadeye çağırdı.

EMEKLİ AMİRALLERE ELEKTRONİK KELEPÇE

Dün de bildiriye ilişkin soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan emekli amirallere il dışına çıkmamaları için elektronik kelepçe takılmaya başlandı. İlk kelepçelenen emekli Koramiral Atilla Kezek olurken, Antalya'da bulunan emekli Amiral Turgay Erdağ'a da kelepçe takılacağı telefonla bildirildi. Yaşanan gelişmeyi değerlendiren amirallerin avukatı, "Hepsi bu kararın şaşkınlığı ve üzüntüsünü yaşıyor" dedi.



Ayrıntılar geliyor...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal