Mobilya Sektörü Yılın İkinci Yarısından Umutlu

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, "İnşallah bayramdan sonra tam gaz, tam kapasite çalışırız. Gerekirse işletmelerimizi çift vardiya yapıp geceleri de çalışır, ihracatımızı yaparız." açıklamasında bulundu.

01.05.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-13:24) Mobilya Sektörü Yılın İkinci Yarısından Umutlu
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, "İnşallah bayramdan sonra tam gaz, tam kapasite çalışırız. Gerekirse işletmelerimizi çift vardiya yapıp geceleri de çalışır, ihracatımızı yaparız." açıklamasında bulundu.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, açıklamasında, 2020'nin ilk iş gününde Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın açıklamasıyla mobilya sektöründe KDV'nin % 18'den % 8'e düşürüldüğü anımsatıldı.

Bu indirimle sektörde 2020 senesi için güzel beklentiler oluştuğunu belirten Balcı, fakat coronavirüsün Türkiye'de de yayılmasının peşinden ortaya farklı bir görüntü çıktığını belirtti.

Balcı, mobilya sektöründe de salgın sebebiyle durgunluk olduğunu, buna rağmen işçi çıkarmayı akılların geçirmediklerinin altını çizen, sektörün nitelikli iş gücüne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Devletin kısa çalışma ödeneği yardımı sağladığını anımsatan Balcı, "Bu destekten sektördeki firmalarımız ve biz yararlanıyoruz. Bu destek bütün işverenler için çok iyi oldu. İstihdamı devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İşçi çıkarmıyoruz." şeklinde konuştu.

Balcı, salgın sebebiyle bütün dünyanın sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, Türkiye'nin bu dönemi devlet-millet dayanışmasıyla üstesinden geleceğini aktardı.

Salgın sürecinde devletin oldukça mühim ekonomik destek paketleri açıkladığını belirten Balcı, şu ifadeleri ekledi:

"Mobilya sektörü yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan bir sektördür. Yaşadığımız bu süreçte bizler istihdam kaybı olmaması için elimizi taşın altına koyuyoruz. Mobilya sektörü ham madde, üretim, satış ve lojistik gibi çok geniş bir pazardan oluşuyor ve çoğunlukla alım satımlar vadeyle yapılıyor. Bugünlerde bankalara da çok iş düşüyor. Bu süreçte özellikle kamu bankaları esnafa ve KOBİ'lere çok yardımcı oluyor ancak özel bankalar bu konuda biraz çekimser davranıyor, işi biraz yokuşa vuruyor. Bu süreçte herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bu süreci birlik, beraberlik ve dayanışmayla atlatabiliriz."

Balcı, coronavirüs salgınına vaka sayısının azalmasıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı gibi Ramazan Bayramı'nda çifte bayram yapmayı ümit ettiklerini ifade ederek, "Bayramdan sonra virüsün etkisini kaybedeceğine inanıyoruz. İnşallah bayramdan sonra tam gaz, tam kapasite çalışırız. Gece gündüz çalışır bu açığı kapatırız. Yeter ki şu salgından bir kurtulalım. Gerekirse işletmelerimizi çift vardiya yapıp geceleri de çalışır, ihracatımızı yaparız." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal