Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? 2024 Miraç Kandili’nin anlamı nedir? Miraç Kandili’nde oruç tutulur mu?

Hz. Muhammed’in ilahi huzura yükseldiği gün olarak bilinen Miraç Kandili’nin tarihi Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Önemli günlerden birisi olan Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? 2024 Miraç Kandili’nin anlamı nedir? Miraç Kandili’nde oruç tutulur mu? soruların yanıtı haberimizde…

11.01.2024-17:03 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-17:03)

Üç ayların ilk ayı olan Recep ayı içerisinde idrak edilen ikinci kandil olan Miraç Kandili’nin hangi gün olduğu birçok Müslüman tarafından merak konusu oldu. Miraç Kandili’nde hangi ibadetlerin gerçekleştirildiği de internet üzerinden sorgulanan konular arasında yer alıyor. Peki Miraç Kandili Ne Zaman, hangi gün? 2024 Miraç Kandili’nin anlamı Nedir? Miraç Kandili’nde oruç tutulur mu? 

Miraç Kandili ne zaman?

Diyanet’in açıkladığı takvime göre Miraç Kandili, 6 Şubat 2024 Salı günü gerçekleşecek.

Miraç Kandili

Miraç Kandili’nin anlamı nedir?

Kur’an-ı Kerim’de yer alan rivayete göre, Hz. Muhammed, 27 Recep 621 hicri tarihinin gece saatlerinde Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliği doğrultusunda Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya giden Peygamber Efendimiz, oradan da yüce alemlere ve ilahi huzura yükselmiştir. 

Miraç Kandili’nde oruç tutulur mu?

Miraç Kandili gününde oruç tutulur mu sorusu çokça merak edilmektedir. Miraç Kandili’nde olabildiğince namaz kılınması gerektiği buyrulsa da oruç tutma konusunda Müslümanı zorunlu tutan bir ayet yer almamaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal