Mine Tarhan: Salgın Sürecinde Devlet Desteği Artarak Devam Ediyor

Semra Aydın Avşar'ın sunduğu 'Sosyal Mesafe Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu İstanbul Kadın Akademisi Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Danışmanı Mine Tarhan oldu. Tarhan, pandemi sürecinde devlet desteğinin arttığını ve sürecin hızlandırıldığını söyledi.

01.06.2020-13:19 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-14:07) Mine Tarhan: Salgın Sürecinde Devlet Desteği Artarak Devam Ediyor

Semra Aydın Avşar'ın sunduğu 'Sosyal Mesafe Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu İstanbul Kadın Akademisi Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Danışmanı Mine Tarhan oldu. Tarhan oldu. Pandemi sürecinde ekonomi de olumsuz etkilenirken, Semra Aydın Avşar, girişim desteklerinin devam edip etmediğini sordu. 

Tarhan, desteklerin arttığına ve sürecin hızlandırıldığına vurgu yaparak, "Covid 19 salgını sırasında devlet destekleri daha da artarak devam ediyor. Sadece projelerin değerlendirilmesi sürecinde bir takım değişiklikler var. Girişimcilik desteği ile ilgili projemizi hazırladıktan sonra KOSGEB'e projenin sunumunu gerçekleştirip, sonrasıında da bir kurula çıkıyordu projenin değerlendirilmesi. Yüz yüze bir kurul oluyordu. Salgından dolayı yüz yüze kurulları kaldırdılar, Skype gibi Zoom gibi çeşitli iletişim programlarda online görüşmeler yaparak değerlendirmeler gerçekleştiriliyor." ifadelerini kullandı.

"GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNE BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR"

Girişimcilik desteğinden yararlanmak isteyenlerin yapması gerekenleri de anlatan Tarhan, "İlk olarak girişimcilik eğitimine başvuru yapmak gerekiyor. Bir eğitim alınması gerekiyor. Bu eğitimler, kosgeb.gov.tr'de online olarak var. Bu eğitimler iki aşamalıdır. Bir, geleneksel girişimcilik eğitim, iki ileri uygulamalı girişimcilik eğitimi. Bu eğitimleri online olarak başarılı şekilde tamamlamış olan arkadaşlar, desteğe başvuru yapma hakkını kazanmış oluyorlar." dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal