Milyonların yüzü gülecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına peş peşe müjdeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde katıldı. Sağlıkçıların Tıp Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, beş yeni müjdeyi birden verdi.

14.03.2022-15:42 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-17:46)

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programında katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı. Açıklamalarda bulunan Erdoğan, sağlık çalışanlarına yönelik müjdelerini peş peşe sıraladı. 


Sağlık sisteminde yeni dönemin detaylarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık görevlilerine beş müjdeyi birden duyurdu. 

Sağlık çalışanlarına saldırı için önlem

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin önlem alınacağını belirten Erdoğan, 'Görevleri sırasında işlenen kasten yaralama suçu, CMK kapsamında kataloğa dahil ediliyor. Böylece bu tür suçlar konusunda izlenecek yok, hakim ve savcılar bakımından görünür hale geliyor. Bu suça verilen ceza sağlık hizmetleri söz konusu olduğunda artırılıyor' dedi. 

Sağlık çalışanlarına yönelik müjdelerini duyurmaya devam eden Erdoğan, şunları kaydetti: 'Tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle ceza soruşturması açılması bu kurulun iznine bağlı olacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile devlet üniversitelerinde görev yapan personele idare tarafından ödenen tazminatın rücu edip etmeyeceğine bu kurul karar verecek. Rücu ise kasıt durumunda yapılacak.'

Maaş sistemlerinde iyileştirme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarının maaşlarında düzenleme yapılacağını dile getirerek, 'Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak, aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecek. Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Sistemi etkinleştirilecektir. Merkezi Yönetim Bütçesi'nden performans ödemesi için ilave kaynak aktarılarak, ek ödemelerde artış yapılacaktır' dedi. 

Hekim emekli maaşları da düzenlenecek

Açıklamalarına devam eden Başkan Erdoğan, sağlık sektöründen emekli olanlara bir müjde verdi.  Erdoğan, 'Hemşireler başta olmak üzere 3600 ek gösterge kapsamına alınacaklarını da hatırlatmak istiyorum. Bu çalışma yapılırken, hekim emeklilerinin maaşları da ele alınacaktır' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son maddenin aile hekimlerinin ücretlerine yapılan olacak artışla ilgili olduğunu açıkladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal