Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis Görüşüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğle yemeğinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul ediyor. Miçotakis Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmem lazım" demişti.

13.03.2022-14:19 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-15:40) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis Görüşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Vahdettin Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya geliyor. 

Fener Rum Patrikhanesi’nde ayine katıldı

Resmi temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fener Rum Patrikhanesi'nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen Ortodoksluk Bayramı ayinine katıldı. 

Fener Rum Patrikhanesi

Ayin öncesi Başbakan Miçotakis kilise girişinde mum yaktı. 

Erdoğan Miçotakis'i kabul ediyor

Çengelköy'de bulunan Vahdettin Köşkü'nde gerçekleştirilen görüşme, basına kapalı olarak saat 14.00'te başladı. Söz konusu görüşmede, ikili ilişkilere dair konulara ek olarak güncel jeopolitik gelişmeler ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yansımaları dahil bölgesel ve uluslararası meselelerin değerlendirilmesi de öngörülüyor. Ankara ile Atina'nın ilişkileri, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler nedeniyle gerilmişti. Bu görüşme sonrasında enerji konusunda somut adımların atılması yönünde beklentiler var. 

Erdoğan'la görüşmem lazım demişti 

Rusya'nın işgalinden sonra Miçotakis, Parlamento'da yaptığı açıklamada: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmem lazım. Bu işgalden sonra yeni durum Türkiye'yle görüşmemizi gerektiriyor." ifadelerine yer vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal