Tüm gözler Erdoğan'da, sağlık sektöründe sevindiren haber bugün geliyor! Doktor, hemşire ve diş hekimlerine zam!

Geçtiğimiz hafta farklı bakanlıklar tarafından duyurulan iyi haberlere bir yenisinin daha eklenmesi gündemde. Sağlık sektöründe çalışanların özlük haklarının güncellenmesine ve düzeltilmesine ilişkin yasa teklifinde son aşamaya varıldı. Bugün tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak.

14.03.2022-10:49 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-13:07) Tüm gözler Erdoğan'da, sağlık sektöründe sevindiren haber bugün geliyor! Doktor, hemşire ve diş hekimlerine zam!

Yapılacak özlük hakları düzenlemesi ile sağlık çalışanlarının maaşlarında ciddi bir artış sağlanması bekleniyor. Söz konusu müjdeyi bugün Başkan Erdoğan, Beştepe’den duyuracak.

Bir süredir devam eden sağlık sektöründe çalışanların özlük haklarının düzeltilmesine dair düzenlemede son adımlar atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı’nda müjdeyi verecek. Sağlık çalışanlarıyla paylaşılacak yeni düzenlemelerin hızlı bir şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçip yasalaşması bekleniyor.

Sağlıkçıların özlük haklarının revize edilmesiyle ilgili yasa teklifi bir süredir meclisin gündeminde yer alıyordu. Söz konusu yasa teklifi, yeni düzenlemeler yapılması adına bir süre beklemeye alınmış ve gelen talepler doğrultusunda yeni düzenlemeler yasaya ilave edildi.

Zamlar yolda

Yapılacak olan düzenleme sağlık çalışanlarının ek göstergelerine getirilecek değişiklikler kapsamında olacak. Bu bağlamda uzman doktorlar ile beraber diş hekimlerinin maaşlarında 5 bin liralık bir artış yapılması beklenen gelişmeler arasında. Pratisyen hekimlerin ek göstergelerinde yapılacak revize ile birlikte ise maaşlarına 2 bin 500 lira ek gelmesi gündemde.

Aile hekimleri sözleşmeli olduğu için onlar ile ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılabileceği ifade edilirken, daha önce meclise götürülüp beklemeye alınan yasa teklifinde hemşire, acil sağlık görevlisi, ambulans şoförü gibi sağlık sektöründe yer alan diğer çalışanlara yönelik bir güncelleme veya değişiklik yer almıyordu. Yapılacak düzenleme ile birlikte onlara dönük de maaş artışları olması bekleniyor.

Bu grupta yer alan sağlıkçıların maaşlarının 400 ile 500 lira arasında artacağı gelen bilgiler arasında. Düzenlemeden üniversite hastanelerinde görev alan sağlık çalışanlarının da yararlanmasının sağlanacağı açıklandı. Maaş artışı ek göstergeler ile yapılması sebebiyle söz konusu artışın emekli maaşlarına da yansıyacağı ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal