Milyonlarca vatandaş bu sorunun yanıtı bekliyor: Dul ve yetim aylığı alanlar promosyon alabilecek mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), dul ve yetim aylığı alan vatandaşları ilgilendiren bir açıklamada bulundu. SGK’nın açıklamasını takip eden vatandaşlar, dul ve yetim maaşı alanların emekli promosyonu alıp alamayacaklarını merak ediyor. Peki Dul ve yetim aylığı alanlar promosyon alabilecek mi? İşte detaylar…

26.03.2024-10:58 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-10:58)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşı alanlarla ilgili olarak kamu bankalarının 8-12 bin TL aralığında promosyon ödemesi yapılacağını açıklamıştı. Bu gelişme sonrası emekli promosyonlarının kimlere verileceği sorusu gündemde yer almaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ölüm aylığı alanların promosyonlardan faydalanıp faydalanamayacağı sorusunun yanıtı niteliğinde bir açıklamada bulundu.

Dul ve yetim aylığı alanlar promosyon alabilecek mi?

SGK tarafından yapılan açıklamada, hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunarak promosyon ödemesini alabilmeleri gerektiği vurgulandı. Promosyon tutarının 5 bin lira olarak belirlendiği, ancak bu tutarın bankalara göre değişiklik gösterebileceği ifade edildi.

Milyonlarca vatandaş bu sorunun yanıtı bekliyor: Dul ve yetim aylığı alanlar promosyon alabilecek mi?

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak, 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir. Bunun dışında, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

Açıklamada, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğu, bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekleri, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ayrıca paylaşılacağı kaydedildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal