Hurma suyunun mucizevi faydaları!

Doğada bulunan sağlıklı, doğal şekerin başında hurmanın geldiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Hem lifli bir yapıya sahip olması hem de güçlü antioksidan barındırması sebebiyle, hurma çokça tercih edilmektedir. Ayrıca hurma suyunun da faydaları oldukça fazla olduğu biliniyor. Peki hurma suyu nasıl yapılır? Hurma suyunun faydaları nelerdir? İşte detayları…

26.03.2024-10:45 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-16:48)

Meyve ve sebzelerin sularının faydaların çokça olduğunu belirten uzmanlar, özellikle hurma suyunun faydalarına işaret ediyorlar. Lifli yapısı sayesinde sindirimi de kilo atmada da büyük kolaylık sağlıyor. Düzenli olarak hurma suyunu tüketmek Alzheimer’ı önlendiği belirtiliyor. Ayrıca kalbe de iyi geliyor. Hurmayı tüketirken şeker hastalığınız varsa dikkat etmeniz gerekir. Herhangi bir alerjik sorununuz varsa da tüketmeden önce muhakkak bir Sağlık uzmanına danışınız.

Hurma suyu hazırlamanın tarifi!

Hurma suyunun faydaları nelerdir

Hurmanın yapısında B vitamini ve C vitamini barındıran hurma bağışıklık için faydalı besinler arasında sağlam bir yere sahiptir.

-Öncelikle yaklaşık 20 tane hurmayı yıkayın. Yıkadığınız hurmaların üzerine ılık su ilave edin. Böylece çekirdeklerinden ayırmanız daha da kolaylaşacaktır. Kabukları soyup içindeki çekirdeği çıkartın. 

-Kabuğunu çıkardığınız hurmaları başka bir kaba koyun. Üzerine 1 litre sıcak su döküp blendırdan geçirin. Daha sonra temiz bir beyaz tülbenti derin bir kabın üzerine serin ve karışımı dökün.

-Tülbenti toparlayıp iyice sıkın. Süzülen hurma suyunu cam bir kavanoza koyun. Bunu aynı zamanda keklerinize de ekleyebilirsiniz. 

Peki hurma suyunun faydaları nelerdir?

-Sindirim sorunu yaşayanlar önemli ölçüde yardımcı olmaktadır. Bu tarifle tüketildiğinde mide ve bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. 

-Sabah aç karınla içilen hurma suyu, ödem atmada yardımcı olur. İlk saatlerde tüketilen ve ödem atıldığında gün boyu enerjik ve dinçlik sağlar. Dolayısıyla bazı uzmanlar, sahur vaktinde tüketilmesini de tavsiye eder. 

Vücuttaki toksinleri uzaklaştırır!

Hurma suyunun faydaları nelerdir

-Antioksidan özelliği olan hurma, vücuttaki toksinleri uzaklaştırır. Dolayısıyla vücutta serbest radikalli hücrelerin birikmesini engeller. Karaciğerin temizlenmesini destekler. 

-Hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. Cilde canlılık katar.

-Kas ve kemik kütlesini artırır. Dolayısıyla gelişim çağındaki çocukların tüketmesi ayrı bir önem kazanmaktadır.

-Ramazanda tüketilen hurmalar, tokluk hissini de sağlar. Ayrıca anne adaylarının doğum öncesinde ve sonrasında da tüketmeleri tavsiye edilir.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal