Mila Ne Demek?

Anne ve baba adayların son zamanlarda en çok arttığı isimlerden biride Mila oldu. Peki Mila Ne Demek? Mila isminin anlamı ne? Mila Kur’an’da Geçiyor mu? Sizin için araştırdık.

08.02.2021-17:59 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-13:01) Mila Ne Demek?

Son dönemler, anne ve baba adaylarının en çok arattığı kız bebek isimlerinin başında Mila yer alıyor. Doğum yaklaştıkça oldukça heyecanlı olan anne ve babalar için Mila Ne Demek? Mila isminin anlamı ne? Mila Kuran’da Geçiyor mu? Gibi merak edilen soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

MİLA NE DEMEK?

Mila ismi birçok farklı dilde bulunan bir isimdir. Türkçe, Rusça, İspanyolca, Bulgarca, İbranice ve Slav dillerinde kullanıldığı bilinen Mila, Türkçede çocukların oynadığı çelik-çomak oyununa verilen addır.

Rusçada ise nazik ve kibar anlamlarının yanı sıra sevimli, sevgili, sevilen kişi olarak ta anlamlandırılır. İbranice dilinde ise kelime, sözlük, söz söylemek şeklinde ifade edilir. Bulgarca anlamı ise sevgili olarak bilinmektedir.

Anne ve baba olma heyecanını yaşamak için sabırsızlanan bireyler isim araştırmalarında yakın çevresinden destek alırken, internet üzerinden de araştırmalar yapıyorlar. Kız bebeğine daha önce az duyulmuş farklı bir isim vermek isteyenler Mila ismine de göz atmadan geçmiyor. Mila isminin anlamı ve kökenini merak edenler ise bu başlık altından ayrıntılı bilgilere ulaşabilecekler. Peki, Mila isminin anlamı ne demek, ne anlama gelir? Mila Kur’an’da geçiyor mu, manası nedir?

Özellikle son yıllarda daha çok duyduğumuz bu isim modern isimler kategorisinde yer almaktadır. Türkçe, Rusça, İspanyolca, Bulgarca, İbranice ve Slav dilinde farklı anlamlar taşır. Kız bebekler için kullanılan Mila isminin anlamı ve kökeni ile ilgili de sıkça araştırmalar yapılır. Mila isminin anlamı nedir sorusuna cevap bularak isim tercihini bu kritere göre yapacak olanlar doğru yerdeler. Mila isminin anlamı ne demek, manası ne anlama gelir? Mila Kur'an'da geçiyor mu? İşte bu isme dair merak edilenler…

MİLA İSMİNİN ANLAMI NE?

Mila isminin anlamı

Mila, son dönemlerin en çok tercih edilen isimleri arasında yer almaktadır. Mila, ismi farklı isim arayan anne ve babalar tarafından oldukça araştırılmaktadır. Mila isminin birden fazla anlamı bulunur. Türkçe'de çocukların oynadığı çelik çomak oyunu olarak kabul edilmektedir. Rusçada ise ‘nazik, kibar ve hoş’ ve ‘sevgili, sevimli, sevilen, tatlı kimse'’ anlamına gelir.

Mila İsminin Diğer Anlamları ise Şöyle;

-Türkçe: Çocukların oynadığı çelik-çomak oyunu

-Rusça: Nazik, kibar ve hoş" ve "sevgili, sevimli, sevilen, tatlı kimse

-Bulgarca: Sevgili

-İspanyolca: Harika

-İbranice: Kelime, sözcük, söz söylemek

-Slav: Aşk

MİLA KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Türkçe, Rusça, Bulgarca ve İbranice kökenli olan Mila ismi,  Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal