Etimoloji Ne Demek?

Anlamı merak edilen kelimelerden biri de etimolojidir. Peki etimoloji ne demek? Etimoloji bilimi ne demek? Etimolog ne iş yapar?

07.02.2021-09:13 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-09:13) Etimoloji Ne Demek?

Etimoloji bir bilim dalı olarak bilinmektedir. Ancak kullanıcılar, etimoloji biliminin ne olduğunu ve hangi dal üzerinde yapılan çalışmaları kapsadığını merak ediyor. Etimoloji nedir? Etimolog ne iş yapar? İşte merak edilen bu soruların cevabı...

Etimoloji,  kelimelerin hangi kökenden geldiğini ve sözcüklerin ilk çıkış dönemini inceleyen bir bilim dalıdır. Bunun yanı sıra kelimelerin hangi dil ailesine mensup olduğunu da araştırır. Türkçe karşılığı dil bilimi olan etimoloji, kelimeleri anlam ve ait oldukları kültürel yapı üzerinden incelemektedir.

Osmanlı döneminde ise bu bilim dalı İlm-i İştikak olarak ifade edilmekteydi. Etimoloji ile ilgilenen ve bu alanda çalışan kişilere ise etimolog denilmektedir. Etimolog olan bilim insanları, dil yapısını inceler ve dilin kökenine inmektedir.

Bunun yanı sıra dilin geçmişini ve yapı soyunu da inceleyen etimologlar, zaman içerisinde kelimelerin nasıl ve neden değiştiğini de araştırmaktadır. Dilin fonolojisini de incelemek etimologların araştırma konusu içerisindedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal