Muvaffak Ne Demek?

Muvaffak kelimesi dilimizde uzun süredir yer tutan sözcüklerden biridir. Türkçe'ye Arapça'dan geçen muvaffak kelimesi, rast gelmek manasına gelen bir kelime kökünden türetilmiştir. Peki muvaffak ne demek? Muvaffak kelime anlamı nedir?

06.02.2021-12:55 - (Son Güncelleme: 06.02.2021-12:55) Muvaffak Ne Demek?

Geçmişten günümüze edebi ve tarihi metinlerde karşımıza çıkan muvaffak kelimesinin anlamı merak ediliyor. Günümüzde de yaygın şekilde kullanılan muvaffak kelimesi ne demek? Muvaffak kelimesi anlamı nedir? Türk Dil Kurumu'na göre muvaffak kelimesi anlamı...

MUVAFFAK KELİMESİ ANLAMI NEDİR?

Muvaffak, talihli olmak manasında kullanılabilmektedir. Talihli bir şekilde şansı yaver giden kimse muvaffaktır. Bu kişi, gerçekleştirdiği eylemlerde başarıya ulaşmaktadır. 

Muvaffak kelimesi ile kastedilen başarı, insanın uygun şartları yakalamasına bağlı olmaktadır. Uygun koşulları elde eden, başarılı olan kimse muvaffak olmuştur.

MUVAFFAK TDK ANLAMI NEDİR?

Muvaffak sözcüğü Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer almaktadır. TDK tarafından bu sözcük 'başarmış' ve 'başarılı kimse' manalarında ele alınmıştır. Muvaffak, eski bir sözcük olmasına rağmen dilimizdeki kullanımını günümüzde de kaybetmemiştir. Muvaffak kelimesi günümüzde birçok yerde halen karşımıza çıkmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal