Kiş Yemeği Nasıl Yapılır?

Kiş yemeği tarifi en çok merak edilen tariflerden biridir. Peki kiş yemeği nasıl yapılır? Kiş yemeği tarifi nedir?

08.02.2021-17:36 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-17:36) Kiş Yemeği Nasıl Yapılır?

Fransız mutfağından ülkemizin mutfağına geçen ve son zamanlarda popüler olan kiş yemeği özellikle partilerde veya çay saatlerinde yapılan bir yemek olarak bilinir. Hem sıcak olarak hem de soğuk olarak tüketilen kiş, görüntü olarak pizzaya benzemekle birlikte evdeki malzemelerle yapılan kolay bir tariftir.

Peki kiş nasıl yapılır? Kiş yemeği malzemeleri nelerdir?

KİŞ YEMEĞİ MALZEMLERİ NEDİR?

Hamuru için:

400 gram un

200 gram tereyağı

2 adet yumurta

Tuz

İç harcı için:

3 adet bostan patlıcan

2 yemek kaşığı sürülebilir taze peynir ya da krem peynir

1 su bardağı süt

Çeyrek muskat rendesi

8 adet kuru domates

8-10 adet siyah zeytin

2-3 dal taze kekik


KİŞ YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Közlenen patlıcanların kabukları soyulduktan sonra bir karıştırma kabına alınır. İçerisine krem peynir, yarım su bardağı süt, yumurta, muskat eklenir ve karıştırma teli ile çırpılır. Kuru domates ve siyah zeytinler küp küp doğrandıktan sonra patlıcanlı karışıma ilave edilir.

Üzerine taze kekik eklendikten sonra kalan yarım su bardağı süt de eklenen karışım tekrar çırpılır ve bir kenara alınır. Un, tereyağı, yumurta ve tuz mutfak robotuna eklenir ve hamur haline gelene kadar karıştırılır.

Hazırlanan hamur kiş kalıplarına yerleştirilir ve tabanında çatal yardımıyla delikler açılır. Hazırlanan mini kişler, yağlı kağıtla kaplanır ve üzerine ağırlık olması için baklagiller konulur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirilir.

Daha sonra ağırlık olarak konulan baklagiller ve yağlı kağıt alınarak kişlerin içine harç koyulur. Bu şekilde de 8-10 dakika piştikten sonra fırından alınır ve servise hazır hale getirilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal