Biyofili Ne Demek?

İnternette son gülerde sıklıkla aratılan ve anlamı merak edilen kelimelerden biri de Biyofili oldu. Peki Biyofili ne demek? Biyofili ne anlama geliyor? Biyofili kelimesi ne demek?

07.02.2021-17:14 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-17:14) Biyofili Ne Demek?

Bir varsayım olarak bilinen ve son zamanlarda büyük markların ofislerinde uygulamaya çalıştığı bir terim olarak Biyofili, internet kullanıcıları tarafından aratılan kelimelerden biri oldu. Günlük hayatta karşımıza çıkmayan ancak anlamını merak ettiğimiz Biyofili bir hipotez olarak karşımıza çıkmaktadır.

Peki Biyofili ne demek? Biyofili Hipotezi ne anlama gelir? İşte detaylar...

BİYOFİLİ HİPOTEZİ NE DEMEK?

Biyofili Hipotezi temelde doğa ile iç içe yaşama fikrinin insan doğasının bir parçası olduğunu savunur. Bunun yanı sıra Biyofili Hipotezi, insanların doğaya duyduğu sevgiyi açıklamaktadır. Bu düşünce Edward O. Wilson tarafından yazılan 'Biyofili' kitabından dolayı ortaya çıkmıştır.

Hipotezin ana düşüncesi, insanın doğaya olan sevgisi her yerde ve farklı şekillerde ortaya çıktığıdır. Hipotez, yeşil yerde yaşamayı, doğa dostu malzemelerden üretilen eşyaları kullanmayı ve geri dönüşüm ürünlerinin kullanılmasını savunur.

Bunların yanı sıra Biyofilik mimari, bu düşünce esas alınarak iç ve dış mekan dizaynı yapmayı konu alıyor. Örneğin Google, Amazon gibi büyük firmaların çalışma alanları da bu düşünce yapısı esas alınarak tasarlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal