Migren Nasıl Geçer?

Migren çoğu kişide en fazla yaşanan baş ağrılarından bir tanesidir. Özellikle de günlük yaşamı çok fazla etkileyen bu ağrı yaşamın kalitesini de düşürebilir. Peki migren nedir? Migren nasıl geçer? Migren ağrısına ne iyi gelir?

10.03.2021-13:06 - (Son Güncelleme: 10.03.2021-13:06) Migren Nasıl Geçer?

Migren ataklarını geçirmek için pek çok yöntem kullanılabilir. Özellikle migren ağrılarının oluşmaması için bol bol su tüketilmesi gerekir. Aynı zamanda baş bölgesine soğuk uygulamalar da uygulanmamalıdır. Ayrıca migren ataklarını geçirmek için bitkisel yöntemler de kullanılabilir. Ayrıca çeşitli yağlar baş ve şakak bölgelerine sürülerek migren ataklarının giderilmesi sağlanır. Özellikle çeşitli kokular da bu ağrıyı giderecektir. Aynı zamanda kronik migren hastalarının kullandığı ilaçlar da migren ağrılarını geçirebilir. 

MİGREN AĞRISINA NE İYİ GELİR? 

Migren ağrısına iyi gelen pek çok bitkisel çözüm vardır. Su tüketimi ve ilaçlar ile de migren ağrıları giderilebilir. Migren atakları geldiği zaman kesin ve kalıcı çözümler bulunmalıdır. Bazı yöntemler şu şekildedir; 

-Bol bol su içilmeli  

-Baş bölgesine soğuk uygulamalar da yapılmalıdır.  

-Baş ve şakak bölgelerine lavanta yağı da sürülebilir. Bu şekilde migren ağrıları hafifletilir. 

MİGRENE EVDE İYİ GELECEK YÖNTEMLER 

Yaşam kalitesini en çok etkileyen durumlardan bir tanesi de migren ağrılarıdır. Migren ağrılarını gidermek adına doğru yöntemler kullanılmalıdır. Bu konuda evde yapılabilecek bazı yöntemler de bulunuyor. Özellikle de evde muz kürü yapılabilir. Muz tüketilerek ve ya muz suyu içerek migren atakları azaltılabilir. Aynı zamanda Aloevera Bitkisi de migrene iyi gelen detaylar arasında yer alır. Çok ağrılı bir migren atağı başladığında evde bulunan Aloevera bitkisinin jeli baş bölgesine masaj yapılarak uygulanır. Bu da ağrıları çabuk giderir. 

MİGREN İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER 

Migren hastalığına neden olan belli başlı etkenler vardır. Özellikle de stresli yaşam tarzı Migren ataklarına neden olur. O nedenle migreni olan kişiler de stresi yaşamlarından çıkarmalılar. Stresten uzak yaşam tarzı migren ataklarının da önüne geçecektir. Bunun yanı sıra az su içmek de migren ataklarına neden olur. Gün içerisinde su tüketiminin de arttırılması gerekiyor. Migrene iyi gelen en önemli detaylar da güzel kokulardır. Lavanta, nane ve papatya kokuları migren ataklarının önüne geçer. Bunun yanı sıra sessiz ve ışıksız ortamlar da gerekir. 

MİGREN ATAĞI ANINDA NE YAPILMALI?

Stresli bir anda migren atağı geçirmek mümkündür. Endişe ve kaygılı anlar yaşandığında da migren ağrıları gelebilir. Bunun yanı sıra stresli yaşam koşulları da migrene neden olabilir. Günümüzde ise bu migren erkeklerden çok kadınlarda görülüyor. Kadınlardaki bu migren atakları da bitkisel kürler ve doğru yöntemler ile giderilmelidir. Kronik migren hastaları kullandıkları migren ilaçlarını düzenli kullanmalılar. Ayrıca evdeki yöntemler ile birlikte bu ağrılar da giderilebilir. Özellikle papatya ve lavantalar buhara konularak buhar tedavisi olur. 

Migren ataklarının önüne geçilmesi için su ve sıvı tüketimlerine çok dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra migren geldiğinde sessiz ve ışıksız bir ortamda bir süre uyunması gerekir. Uyuyup uyanıldığında bu migren ağrıları da giderilmiş olur. Aynı zamanda çikolata gibi besinler de migren ataklarını arttırabilir. O nedenle bu besinlerin tüketilmesine de çok dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra fesleğen yağı gibi ürünler de bu baş ağrılarını geçirmek için kullanılır. Migreni olan kişiler fesleğen ve ya nane yağını kullanabilirler. Fesleğen yağları alın ve şakak bölgelerine masaj yapılarak uygulanabilir. Bu sayede migren atakları da giderilir. 

Migren ağrılarının önüne geçebilmek için tetikleyici bazı etkenlerden kurtulmak gerekir. Aynı zamanda stres ve zorlu yaşam tarzlarından uzak durmak gerekir. Aynı zamanda çeşitli bitkisel yöntemler ile birlikte migren ataklarından da kurtulmak mümkün. Bu sayede migren ataklarının önüne geçilebilir. Aynı zamanda gün içerisinde bol bol su tüketilmelidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal