Migrene İyi Gelen Bitki Çayları Neler?

Migren, bireyin günlük hayatını olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini oldukça düşüren bir hastalıktır. Migren, sıklıkla tekrarlayan ve son derece şiddetli ataklara neden olan bir baş ağrısı türüdür. Migren ağrısını bitki çayları ile azaltmak mümkün olabilir. Migrene iyi gelen bitki çayları neler?

20.02.2021-16:26 - (Son Güncelleme: 20.02.2021-16:26) Migrene İyi Gelen Bitki Çayları Neler?

Kişinin hayat kalitesini düşüren migrene iyi gelen bitki çayları neler? Hangi çaylar migren ağrısına iyi gelir? gibi sorular migrene maruz kalan kişiler tarafından araştırılıyor. İşte migren ağrısını azaltan bitki çayları...

MİGREN AĞRISINI AZALTAN BİTKİ ÇAYLARI NELER?

Ihlamur

Özellikle soğuk algınlığında kullanılan ıhlamur, aynı zamanda migren ağrısını azaltmak ve hafifletmek için de tüketilebilir. Ihlamur aynı zamanda iyi bir yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Ihlamuru çay şeklinde limon ile beraber tüketebilirsiniz.

Melisa otu

Melisa otu aynı zamanda sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Melisa otunu çay şeklinde tüketebilirsiniz. Zencefil

Zencefil

Zencefil, migren ağrısında oldukça sık kullanılır. Anti-enflamatuar etkisi olmasından dolayı migren ağrısını azaltmada yardımcıdır. Zencefili çay şeklinde demleyerek tüketebilirsiniz. Sabah, akşam migren ağrınız azalıncaya kadar taze veya toz şeklinde tüketebilirsiniz.

Mercanköşk

Antiviral ve antienflamatuvar etkisi sayesinde, üst solunum yollarını rahatlatan mercanköşk, beyne daha fazla oksijen akışı sağlar. Bu sayede şiddetli migren ağrısının hafiflemesine ve bir süre sonra tamamen geçmesine yardım eder. 

Mercanköşkü bitkisini çay olarak demleyerek, düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Bunun için bir bardak suyu kaynatın ve içerisine bir tutam mercanköşkü ilave edin. Bir süre demlenmesinin ardından ılık bir forma geldiğinde içebilirsiniz. 

Öte yandan migrene iyi gelen bitki çaylarından diğerleri; biberiye, yoğurtotu, lavanta, aslanpençesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal