Migrende İlaç Kullanmak Yerine Bu Yöntemi Deneyin!

Migren birçok insanın ortak olan sağlık problemlerinden biridir. Şiddetli baş ağrılarının yaşanmasına neden olan bu hastalığın ilaç dışında farklı tedavi alternatifleri geliştirildi. İşte migren ağrılarınızı ilaç kullanmadan geçirmenin yolları...

25.08.2020-09:43 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-09:39) Migrende İlaç Kullanmak Yerine Bu Yöntemi Deneyin!

Nöroloji Uzm. Dr. Didem Er migren tedavisi için alternatif bir çözüm olan oksipital blokaj yönetiminin etkili bir çözüm yöntemi olduğunu belirterek, 'Oksipital blokaj başın ağrı duyusunu algılayan kısmın anestezik maddelerle blokajı ve sinirin uyarılmasının azaltılması işlemidir. Bu yöntem sayesinde ağrıya neden olan sinir sistemindeki ağrı duyusu bloke edilir ve dolayısıyla ağrı kesilir' açıklamasında bulundu.

İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİ BİR HASTALIK

Migren, tüm baş ağrısı hastalıkları içinde doktora en fazla başvuru sebebi olan durumdur. Migren tanısı için özel bir laboratuvar testi veya radyolojik inceleme yoktur. İnsanlık tarihi kadar eski bir hastalık olan migren toplum için oldukça önemli bir sağlık sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından en çok kısıtlılık yapan hastalıklar arasında ele alınmıştır. Kadınların yaklaşık yüzde 20'sinin, erkeklerin ise yüzde 8'inin migrenli olduğu bilinmektedir.

Nöroloji Uzmanı Dr. Didem Er migrende ilaç dışı tedaviler konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. Migren tedavisinde oksipital blokaj yöntemi hakkında bilgi veren Dr. Didem Er, 'İlaçlar etkili olamadığında ve baş ağrıları günlük yaşam aktivitelerini etkilemeye başladığında, migren tedavisi için alternatif bir çözüm olan oksipital blokaj yönetimi etkili bir çözüm yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan çalışmalarda sadece ilaca cevap vermeyen migren ağrılarında değil, aşırı ilaç kullanımına bağlı baş ağrısı olan hastalarda, servikojenik baş ağrısı, küme baş ağrısı ve oksipital nevraljide oksipital sinir bloğu ile değişen oranlarda olumlu yanıt alındığı gösterilmiştir. Oksipital blokaj başın ağrı duyusunu algılayan kısmın anestezik maddelerle blokajı ve sinirin uyarılmasının azaltılması işlemidir. Bu yöntem sayesinde ağrıya neden olan sinir sistemindeki ağrı duyusu bloke edilir ve dolayısıyla ağrı kesilir. Diğer bir yöntem ise botoks uygulamasıdır' şeklinde konuştu.

MİGREN AĞRILARI İÇİN BOTOKS KULLANIMI

Yüzdeki kırışıklıkları yok etme amacı ile ‘botulinum toksini’ (botoks) yaptıran migrenli hastaların baş ağrılarının azaldığının fark edilmesi üzerine migren tedavisinde botoks kullanımına ilginin arttığına dikkat çeken Didem Er, 'Yapılan araştırmalar 3 aydan fazla bir süre boyunca, ayda 15 ya da daha fazla gün, migren karakterinde baş ağrısı olarak tanımlanan kronik migren tedavisinde botoks uygulamasının etkili olduğu gösterdi. Bu etkinin, botoks’un, sinir sonlanma bölgelerinde bazı nörotransmitterlerin salınımını engellemesi yoluyla inflamatuvar ağrıyı önlemesinden kaynaklandığı düşünülüyor' diye konuştu.

Migren tedavisinde botoks’un alın, şakaklar, ense ve boyun bölgesine uygulandığını belirten Didem Er, 'Kozmetik amaçla sadece yüz bölgesinde uygulanan botoks, migren tedavisinde bundan farklı olarak alın, şakaklar, ense ve boyun bölgelerinde belirli noktalara deri altına botulinum toksini iğne ile verilerek uygulanıyor. Çoğu durumda uygulamaların etkisi yaklaşık 3-4 ay süreceğinden tedavinin devamı için tekrarlanması gerekiyor. Güvenilir olması için nöroloji uzmanı tarafından uygulanmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’den sonra ülkemizde de onaylanmış olan kronik migren tedavisinde botoks uygulanmasının güvenilir olması için bir nöroloji uzmanı tarafından yapılması büyük önem taşıyor' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal