Aynı Hastalık, Aynı Korku

Elazığ'da 12 yıl önce SMA 1 Tip hastalığı nedeniyle bir çocuklarını kaybeden Seyhan ailesi, aynı hastalık nedeniyle hastanede tedavi altında olan yeni çocuklarının iyileşmesini bekliyor.

20.02.2021-15:41 - (Son Güncelleme: 20.02.2021-15:41) Aynı Hastalık, Aynı Korku

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Başkaynak köyünde yaşayan Hanifi ve Neslihan çiftinin 11 aylık bebekleri 12 yıl önce SMA 1 Tip hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Seyhan Çiftinin yeni doğan çocukları da aynı hastalığa yakalandı. Bir kez daha evlat acısı yaşamak istemeyen aile dua ederek yeni çocuklarının biran önce iyileşmesini bekliyor. 

DEVLETİMİZ İLACI KARŞILIYOR 

Anne Neslihan Seyhan; ‘12 yıl önce SMA hastalığı nedeniyle bir çocuğumu kaybettim. Şuan bir çocuğum da aynı hastalıkla mücadele ediyor. 3,5 aydır yoğun bakımda. Şuanda makineye bağlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor. Bu hastalıkla ilgili bir ilaç var. Sağ olsun devletimiz bu ilacı karşılıyor. Bu ilaç hastalığı ilerletmiyor. Bir nebze de olsa durdurmasını sağlıyor. Hastalığı tedavi edecek bir ilaç varsa bu ilacın temin edilmesini istiyoruz. Çocuğum şuan makineye bağlı olarak yaşıyor. Doktorlar dördüncü dozdan sonra makinadan ayrılma şansı yüksek dediler. Biz şuan bekleyeceğiz dördüncü dozu alana kadar. Tek isteğimiz bu hastalığı tedavi edecek ilacın ülkemize gelmesi. Bir evladımı kaybettim. Bunu da kaybetmek istemiyorum." dedi. Baba Hanifi Seyhan ise "Ben haftanın bir günü köyden geliyorum, üç dakikalığına da olsa çocuğumu görmek için. Sadece çocuğumun elini tutabiliyorum. Çocuğumu öpüp koklayamıyorum. Çocuğumun iyileşmesini istiyorum' ifadelerini kullandı. 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal