MHP Sonunda Açıkladı! AK Parti ile İttifak Yapılacak!

MHP'den AK Parti ile ittifak konusunda en net açıklama MHP Konya Milletvekili Esin Kara'dan geldi. Kara, 30 ilde AK Parti ile ittifak yapacaklarını açıkladı.

19.09.2018-19:24 - (Son Güncelleme: 19.09.2018-19:13) MHP Sonunda Açıkladı! AK Parti ile İttifak Yapılacak!

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, yerel seçimlerde 30 civarı şehirde AK Parti ile ittifak gerçekleştirilebileceğini söyleyerek, ''İllerde ittifak yapmamızın nedeni, CHP’nin genel seçimlerde olduğu gibi HDP ile ittifak gerçekleştirebileceği ve o şehirlerde seçimlerin AK Parti ve MHP bakımından kaybetme olasılığı olduğu için böyle bir durum gündemde'' dedi.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Seydişehir seyahatinde partisinin ilçe başkanlığını gezdi. Burada partililerine açıklamalar yapan Kara, önümüzdeki sene gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere değindi. Yerel seçimlerde 30 kadar şehirde Ak Parti ile ittifak kuracaklarını söyleyen Kara, ilçelerde ise her partinin kendisinin aday göstereceğini söyledi. Kara, adayların ise yakında Kızılcahamam'da düzenlenmesi düşünülen kampta tespit edileceğini söyledi.

CHP VE HDP İTTİFAKINDA, AK PARTİ VE MHP'NİN KAYBETME RİSKİ VAR

AK Parti ile ittifakın sebebini de açıklayan Kara, şunları kaydetti:

''İllerde ittifak kurmamızın nedeni, CHP’nin genel seçimlerde olduğu gibi HDP ile ittifak kurabileceği ve o illerde seçimlerin AK parti ve MHP bakımıdnan kaybetme olasılığı göründüğü için böyle bir vaizyet ortada. Bu duruma Sayın Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan pozitif bakıyorlar. İlçelerde ise herkes kendi adayını gösterecek gibi. MHP olarak sağlam bir biçimde başta Seydişehir olmak üzere Konya ve Seydişehir’de yerel seçimlerde kendi adayımızı göstereceğiz. Bugünkü durum böyle görünüyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal