MHP Lideri Devlet Bahçeli: Rusya’nın Hamlesi Yangına Körükle Gitmektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Rusya'nın Ukrayna'daki Donetsk ve Luhansk'ı bağımsız olarak tanımasını değerlendirdi.

22.02.2022-11:45 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-14:30)

Partisinin Meclis grup toplantısına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Putin'in Luhansk ve Donetsk imzasına tepki göstererek ‘Yangına körükle gitmekten başka anlam taşımamaktadır’ dedi. 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE 6 MADDELİ ÖNLEM

Kadına yönelik şiddete değinen Bahçeli, ‘Parti olarak 6 madden oluşan teklifimizi kamuoyuna sunmuştuk. 26. dönemde TBMM'ye sunmuş olduğumuz, ruh sağlığı teklifinin bir an önce yasalaşması, kadın cinayetleri, tecavüz konularında gerekirse idamın gündeme gelmesi, şiddete özendirip teşvik edecek her türlü yayından kaçınılması, üniversitelerin pskiloji sosyoloji gibi bölümlerde görev alan akademisyenlerin ülkede şiddet haritasının çıkarılması, son olarak insanların huzuru projesinin tanıtılması ve ülkemizin her köşesine ulaştırılması teklifini gündeme getirmiştik.

En başta 16 yaşındaki Sıla kızımız olmak üzere katledilen kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Azılı katillere dünyanın zindan edilmesini diliyorum. Değerli arkadaşlar, biz içine kapanmış, kabuktan çıkamamış bir hareket değiliz. Hiç olmadık olmaya da niyetimiz yoktur. Bu davanın mücadelenin kesintiye uğraması tabiri caizse hayalin hayalidir. MHP, pergelin çivili ucunu Ankara'ya koyan, diğeriyle de dünyayı tarayan bir partidir’ diye konuştu. 

RUSYA’NIN HAMLESİ YANGINA KÖRÜKLE GİTMEKTİR

Rusya ile Ukrayna geriliminin her gün boyut değiştirdiğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti; ‘Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Kiev'in kuşatılarak bir işgale hazırlık yapıldığını iddia etmiştir. Buna rağmen tehlikeli iddialara Rusya tarafından yalanlanmıştır, aynı Rusya balistik ve seyir füzeleriyle bir tatbikat yapmıştır. Bu tatbikatı Putin anbean takip etmiştir. Rusya-Ukrayna sınırında OHAL ilanlarının yapıldığı, sivillerin tahliye edildiği anlaşılmaktadır. Rusya parlamentosunun alt kanadı olan Duma'da ayrılıkçı bölgelerin tanınması ve Putin'in buna resmen olur vermesi yangına körükle gitmekten başka bir anlam taşımamaktadır.


Putin geçen hafta Ukrayna sınırından askerlerinin çekileceğini söylese de ABD Dışişleri Bakanı asker çekilmediğini açıklamıştır. NATO çekilme için yeterli kanıt olmadığını açıklamıştır. Biden bir yönüyle Ukrayna'nın egemenlik haklarını da zedelemiştir. ABD, Rusya barış ve istikrara hizmetten uzağa savrulmuştur. Ukrayna'nın geleceğini veya güvenliğini konuşacak tek mecri tüm Ukrayna vatandaşlarıdır.

RUSYA VE UKRAYNA ARASINDAKİ MUHTEMEL SAVAŞI DOĞRU BULMUYORUZ

MHP olarak Rusya-Ukrayna arasında muhtemel bir savaşı kesinlikle doğru bulmuyoruz. Barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasinin tek çıkar yol olduğunu düşünüyoruz. Savaş çığırtkanlığı yapan ülkelerin asla iyi niyetli olmadığını kanaatindeyiz. Soğukkanlı politikalar her ülkenin çıkarınadır. Rusya'nın sorumluluğu ziyadesiyle fazladır. Rusya ile Ukrayna arasında kıvılcımı tutuşturan bir savaş halinin küresel çapta devasa yarılmalara yol açacağını görmek lazımdır. ABD ile Rusya'nın nüfuz alanlarını genişletme arayışları adil, adalet, hakkaniyet ölçüleriyle bütünüyle terstir.’

TARKAN'IN POLEMİK YARATAN ŞARKISI

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, Tarkan’ın yeni çıkardığı şarkısının polemiğe neden olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli ‘Bildiğiniz gibi Türk müziğinin meşhur yorumcusu Tarkan bir şarkı sözü yazıp bunu da seslendirdi. Bu şarkıya musallat olanlar çıkmıştır, bunlar da ortadadır. Tarkan geçecek diyor, elbette geçecek zor günler geçecek, terör geçecek, felaketler geçecek, sorunlar bitecek. 6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz. Bu rakamı ters çevirdiğinizde 9 rakamı ortaya çıkar. Mesele bakmak değil görmek. Türkiye'nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir. 9 rakamına bakınca gördüğümüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, 9 ışıktır, sosyal ve ekonomik sorunların süratle geçeceğinin müjdecisidir. Çoğu gitmiş azı kalmıştır. Tarkan şarkı sözleriyle Kovid-19 dönemini kast ettiğini söylüyor, hayır diyorlar. İddialar doğru olsa bile bir şarkıyla yıkılmaz, yıkılamaz’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal