Halil Falyalı Cinayetinde Yeni Gelişme: Çocuklar Arabada Değilmiş Eşi Olay Yerine Sonra Gelmiş

KKTC polisi Falyalı cinayetine dair yeni gelişmeleri aktardı. İfadelerinin alınmasının ardında savcılığa sevk edilen sanıkların ifadeleri doğrultunda yeni bilgiler ortaya çıktı.

22.02.2022-11:27 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-12:14) Halil Falyalı Cinayetinde Yeni Gelişme: Çocuklar Arabada Değilmiş Eşi Olay Yerine Sonra Gelmiş

KKTC’den silahlı saldırı sonucu öldürülen Halil Falyalı suikastına dair yeni gelişmeler yaşandı. Cinayetle ilgili yakalanan 8 kişi 8 buçuk saatlik sorgularının ardından, mahkemeye sevk edildi. KKTC polisi yaptığı açıklamada cinayete dair yeni ayrıntılar verdi. 

EŞİ ARACA 5 DAKİKA SONRA GELDİ 

Kıbrıs polisinin yaptığı açıklamaya göre saldırıda en az 3 kişinin parmağı var. Falyalı ailesini araç konvoyunun koruduğu ortaya çıktı. Saldırıya uğrayan araç yerine konvoyda bulunan başka bir araçta seyahat eden Özge Falyalı saldırıdan 5 ila 10 dk sonra olay yerine geldi. Çocukların ise başka bir araçla o sırada eve ulaştırıldığı gelen bilgiler arasında. KKTC Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan konun ayrıntılarına dair bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Medyaya düşen bazı bilgilerin hatalı olduğunu açıklayan Soyalan, saldırı günü 3 araçlık konvoyun içinde çocuklarında bulunduğunu dile getirdi. 


SALDIRIYA EN AZ ÜÇ KİŞİ KARIŞTI 

Yetkililer silahlı saldırıya en az 3 kişinin karıştığını duyurdu. Edinilen bilgiye göre Falyalı’nın aracı önde arkadaki araçta ise iki koruması Türkistan Gülce ve Halil Işık bulunuyordu. Saldırganların tekne ile kaçtığı iddiasını ise Polis Genel Müdürü Soyalan yalanlayarak böyle bir duruma ihtimal vermediklerini belirtti. Savcılığa sevk edilen, Söylemez Çetesinin lideri Mustafa Söylemez’in rahatlıkla sınırdan çıkmasına dair gelen eleştirilere Soyalan “Elini kolunu sağlayarak kaçtığı şeklinde eleştiriler yapılıyor. Bu kişi ülkeden ayrılırken henüz suçla bağlantısı tespit edilmemişti, ancak olayla bağlantısı olduğunun tespitiyle Türkiye’de yakalanması sağlandı” diyerek cevap verdi. 


HENÜZ BİLİNMEYEN NOKTALAR VAR 

Saldırı sırasında kullanılan ve dere yatağında bulunan suç aleti silahların KKTC’ye nasıl getirildiğine dair henüz ellerinde net bir bilginin bulunmadığını belirten Soyalan, medyaya düşen cinayet görüntülerinden rahatsız olduklarını belirtti. Soyalan asılsız içeriklerle alakalı soruşturma başlattıklarını duyurdu. Dosyaya dair bazı belgelerin emniyet içerisinde sızdırılmasının bulunması halinde gerekli işlemlerin ivedilikle yapılacağı vurgusu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal