Falyalı Cinayetinde Sır Perdesi Çözülüyor! Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

KKTC’de silahlı saldırı sonucu öldürülen kumarhane ve oteller sahibi Halil Falyalı ve şoförü cinayetine dair yeni bilgiler edinildi. Öğrenilen bilgiye göre saldırganlar cinayeti her anını planlamış.

19.02.2022-09:36 - (Son Güncelleme: 19.02.2022-09:46) Falyalı Cinayetinde Sır Perdesi Çözülüyor! Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

8 Şubatta silahlı saldırı sonucu öldürülen Halil Falyalı ve şoförü cinayetine dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre saldırganlar Falyalı’nın attığı her adımı takip etti. Otelden evine gideceği saati bile takip eden saldırganlar her ihtimali düşünerek plan yaptı. 

FALYALI CİNAYETİNDE A VE B PLANLARI 

Cinayete dair her aşamayı planlayan saldırganlar ihtimaller üzerine iki farklı plan yaptıklarını aktardı. A ve B planı hazırlayan zanlılar, Falyalı’nın geçme ihtimali olan iki farklı noktaya ayrı pusu kurdu. Saldırının gerçekleştiği A noktasına üç araç diğer güzergâha ise bir araç yerleştirdi. Falyalı’nın evine her zaman gittiği yolu kullanması üzerine saldırı A noktasında gerçekleştirildi. 

OLAY YERİNE YAKIN İZ BIRAKMIŞLAR 

Olayın gerçekleşmesinin ardından hızla kaçan saldırganların izini takip eden polis, şüphelilerden birinin olay yerine yakın bir otele giderek çöpe attığı eldivenleri tespit etti. İncelenen eldivenlerde barut izlerine rastlandı. Yapılan incelemeler sonucu eldivenin sahibinin Ömer T. olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alının Ömer T. ile saldırı yavaş yavaş aydınlanmaya başladı. 


SALDIRIDAN ÖNCE MUSTAFA SÖYLEMEZ İLE GÖRÜŞMÜŞ 

Olaydan önce Söylemez Kardeşler çetesinden Mustafa Söylemez ile görüşen Ömer T, saldırı sonrasında Söylemez’in gece 03.00 ‘de Türkiye’ye döndüğü gelen bilgiler arasında. Söylemez’in havaalanına ulaştığı araba olduğu iddia edilen arabada el freni üzerinde bir eldiven, eldivende barut izi ele geçirildi. KKTC polisi ele geçirilen delilleri Türkiye’ye gönderdi. Elbiseler, eldivenler ve silahlardan alınacak DNA örnekleri şüphelilerin DNA örnekleriyle karşılaştırılacak. Zanlılardan biri olan Veysel S’nin ise polislerin aktardığı bilgiye göre gönüllü olarak ifade verdiği ortaya çıktı. İfade de KKTC’ne yasa dışı giriş yaparken kullandıkları tekneyi ve Türkiye’de saklandıkları evi tutuklu bulunan Mustafa Söylemez’in kiraladığını belirtti. Polis Müfettişi Murat Bayram yaptığı açıklamada zanlıların sahte ehliyetle araç kiraladıklarını ve sahte belgelerin düzenlenmesini sağlayan zanlının Musa Ç olduğunun tespit edildiğini dile getirdi. 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR: TOPLAM 8 TUTUKLU 

Polis Murat Bayram, soruşturmanın devam ettiğini Türkiye ve KKTC polisinin ortaklaşa olarak olay ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. Türkiye’de saldırıyla ilişkisi bulunan dört kişi, KKTC’de de dört kişinin yakalanması ile beraber tutuklu sayısı sekize yükseldi. Aranan başka şahısların da olduğu belirtildi. KKTC Yargıcı Hazan Aksun ise, tahkikatın yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalması emrini verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal