Falyalı Cinayetinde Yeni Gelişme: Ateş Açanlardan Biri de Mustafa Söylemez

Halil Falyalı cinayetine dair yeni gelişmeler yaşandı. Cinayetin iki zanlısı gözaltına alınmalarının ardından verdikleri ifadede İstanbul’da gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in de saldırıya katıldıklarını söyledi.

17.02.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 17.02.2022-11:55) Falyalı Cinayetinde Yeni Gelişme: Ateş Açanlardan Biri de Mustafa Söylemez

Kıbrıs’ta otel ve kumarhane sahibi olan Halil Falyalı geçtiğimiz günlerde aracına ateş açılarak saldırıya uğramış ve kendisi ve şoförü öldürülmüştü. Saldırı sırasında kiralanmış aracı kullanan Ömer Tunç yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ifadelerinin alınması ile beraber yeni gelişmeler ortaya çıktı. 

SÖYLEMEZ KARDEŞLER ÇETESİ 

Emniyette alınan ifadelerle beraber işin ucu İstanbul’a kadar uzandı. Öğrenilen bilgeye göre saldırıda parmağı olanlardan birinin de Mustafa Söylemez olduğu ortaya çıktı. İstanbul’da üniformalı çete olarak anılan Söylemez Kardeşler Çetesinin lideri Mustafa Söylemez ve beraberinde iki kişi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Ardından çetede önemli rol üstlenen Fena Söylemez ve iki kişi daha yakalandı. 


DERE YATAĞINDA MONT VE AYAKKABILAR BULUNDU 

Polisten alınan bilgiye göre zanlılar Alanya’dan KKTC’ye tekneyle yasadışı yollardan giriş yaptı. Saldırıya Söylemez havaalanından dahil oldu. Gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in Girne’nin Doğanköy bölgesindeki dere yatağına attığı mont ve ayakkabıları bulundu. Çetenin sorguları sürerken cinayete karışan iki şüpheliye daha ulaşıldı. KKTC polisi zanlı olduğu belirlenen Veysel Sarı ve Musa Çiçek’i Girne Alsancak’ta yakalandı. Saklandıkları evde küvete saklanmış 9mm çapında silah ele geçirildi. Bulanan silahın Ankara’da, eski MHP’li Ali Maytalman’ın yaralanması olayında kullanıldığı tespit edildi. Gözaltına alına sanıkların ifadesiyle beraber olay yerine yakın dere yatağında mont ve botlar dışında iki Kalaşnikof ve bir tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen silahların inlemesi devam ediyor. Cinayetle ilgili iki kişi daha aranırken tetikçiler Sarı ve Çiçek’in sorgusu için 8 gün ek süre verildi. 

KORUMALAR KARŞI ATEŞ AÇMIŞ 

Falya’lının korumalarının alınan ilk ifadelerine göre olay yerinde karşı ateş açılmamıştı. Ama olay esnasında havaya ateş açtıkları belirlenen özel korumalar Türkistan Gülce ve Halil Işık’a, ‘meskun mahalde ateş açmak’ suçlamasıyla dava açıldı. Türkistan Gülce’nin silahında farklı parmak izinin tespit edilmesi üzerine tutukluluk süresi uzatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal