MHP Lideri Bahçeli, Binali Yıldırım'ın İstifası Konusunda Çözümü Buldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti İstanbul adayı olan Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmesi gerektiği yönündeki iddialarla alakalı açıklama yaptı. Bahçeli, "Bizde gerek yok fakat isterse Yıldırım yerine vekaleten atama yapabilir" dedi.

15.01.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-12:12) MHP Lideri Bahçeli, Binali Yıldırım'ın İstifası Konusunda Çözümü Buldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündem ile alakalı açıklamalar yaptı.

Bahçeli konuşmasında muhalefetin polemik durumuna getirdiği, Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmesi gerektiği meselesine de değindi.

Bahçeli mesele ile alakalı olarak,"Meclis Başkanlığı için gerek ve yeter şart milletvekili olmaktır. Gazi Meclis'e başkanlık yapmak şerefli bir vazifedir.

EĞRİ OKLA DOĞRU HEDEFİ VURMA ÇABASINDALAR

Sayın Yıldırım'ın İstanbul Belediye Başkan adayı olmasından sebeple istifa etmesi gerektiğini söyleyen siyasi partiler eğri okla, doğru hedefi vurmanın amacındalar. Bu yanlıştır.

Sayın Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmesine bizce lüzum yoktur.

Seçimleri sabote etme hedefi olan istifa polemiklerinin bir an evvel sonlandırılıp başka gündeme geçilmesi lazımdır.

14. MADDE HATIRLATMASI

Buna karşın istifa etmeli tartışması devam edecekse çözüm olarak TBMM'nin içtüzüğünün 14. maddesi akla ve mantığa uygun en kalıcı çözüm yoludur.

TBMM Başkanı Yıldırım, seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe dek Ankara haricinde olduğu dönemlerde başkanvekillerinden bir tanesine yazı ile vekalet vazifesi verebilecektir. Bu şekilde her itiraz, her suçlama, her polemik bıçak gibi kesilecektir.

Sayın Yıldırım, propaganda yasaklarına doğal olarak uyacak, vazifesinin olanaklarını kullanamayacaktır. Biz problemlerine çözüm odaklı yaklaşıyoruz" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal