MGK yarın toplanıyor: Masada önemli kararların alınması bekleniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde Milli Güvenlik Kurulu (MGK) yarın Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde toplantı gerçekleştirilecek. Yoğun gündem konularının yer alacağı toplantıda terörle mücadele ana gündem maddesi olurken, bölgesel gelişmeler hakkında kararlar da alınması bekleniyor. Dünya gündemine dair görüşmelerinde yapılacağı öğrenilen toplantı da sıcak gelişmelerde mevcut. İşte detaylar…

24.01.2024-12:01 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-17:59)

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen MGK toplantısında, ana gündem maddesini terörle mücadele oluştururken bölgesel gelişmeler, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlar ve Kafkasya'daki son durum da detaylı olarak ele alınacağı öğrenildi.

Teröristan’a geçit yok!

Milli Güvenlik Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğindeki güvenlik toplantısında alınan kararlar masaya yatırılacak, terörle mücadelede konusunda detaylı görüşmeler sağlanacak. Türkiye'nin Güney sınırları boyunca bir "teröristan" kurulmasını önlemek için atılabilecek adımlar görüşülecek. Ayrıca İsrail'in zulmü altındaki Gazze'deki insani dram ile Ukrayna savaşı ve Kafkasya'da son durum konuşulacak konular araında olduğu öğrenildi. Gündemin oldukça dikkatini çeken, Akdeniz kıyılarına vuran cesetler görüşüleceği ve düzensiz göç konusunun da ele alınması bekleniyor.

Toplantıya kimler katılacak?

Güvenlik toplantısına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun katıldı.Devletin güvenlik birimlerinin tam koordinasyonunu gösteren toplantıdan "Güney sınırları boyunca bir 'teröristan' kurulmasına kesinlikle izin verilmeyecek" kararı çıktı.

Milli Güvenlik Toplantısı

Terör örgütünün lojistik destek veren Süleymaniye/KYB'ye ayrı bir parantez açılacağı öğrenilen toplantıda Dışişleri Bakanı Fidan, KYB tutumunu değiştirmezse yaptırımların ötesinde daha ileri adımlar atılacağını ifade etmişti. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere, stratejik, bölgesel ve ulusal güvenlik konuları ile PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar detaylı bir şekilde görüşülecek.

Filistin’deki soykırım hakkında görüşmeler yapılacak!

İsrail'in Gazze'de uyguladığı orantısız güç, insani dramın MGK gündeminde olması bekleniyor. Savaşın yayılma riski ve bölgesel gerilim odakları toplantının gündem maddelerinden olacak. ABD'nin New York şehrinde gerçekleştirilen Filistin konulu toplantının çıktılarının MGK'da ele alınması bekleniyor.

Rusya-ukrayna arasında yaşanan savaş

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın halen devam ediyor. Karadeniz'de istikrar ve Türkiye'nin barış için yürüttüğü çalışmalar, arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım MGK'da konuşulacak konular arasında yer alıyor. 

Göç krizi ve Hudut güvenliği ele alınacak!

Milli Güvenlik Toplantısı

Hudutu namus olarak gören Türk askeri, gayretle sınırlarda özveriyle görev yaparken yerli ve milli teknoloji de sınır güvenliğine önemli katkı sunuyor. Hudut güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetler de toplantıda ele alınacak başlıklardan olacak. Son olarak Akdeniz'e vuran cesetler hakkında ve düzensiz göç ile mücadele konusunun da gündeme alınması bekleniyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal