Meteoroloji peş peşe uyardı: Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ riski!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde çığ riskine dikkat çekerek, halkı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

25.03.2024-10:51 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-13:33)

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğu bölgelerinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma sonucu çığ tehlikesi ortaya çıkıyor. Meteoroloji yetkilileri, özellikle yüksek rakımlı ve eğimli alanlarda kar örtüsünün kalınlığının artmasıyla birlikte çığ riskinin de arttığını belirtiyor. Çığ tehlikesine karşı alınması gereken tedbirler konusunda da uyarılarda bulunuluyor. Vatandaşların, bu bölgelerde seyahat ederken dikkatli olmaları, güvenli olmayan alanlardan uzak durmaları ve gerekli önlemleri almaları önemle vurgulanıyor. Ayrıca, çığ düşme riski olan bölgelerde bulunanların, Meteoroloji'den gelen uyarılara ve yerel yetkililerin talimatlarına uymaları önem taşıyor.


Meteoroloji’den art arda uyarı geldi

Özellikle kayak yapmak veya dağcılık gibi açık hava etkinlikleri düşünenlerin, çığ tehlikesine karşı gerekli ekipmanları ve bilgi birikimini edinmeleri gerekiyor. Aynı zamanda, karla kaplı arazide seyahat ederken dikkatli olunması, ani kar yığınlarına maruz kalmamak için gereklidir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerdeki vatandaşları çığ tehlikesine karşı sürekli olarak bilgilendirmeye devam edecek ve gerekli önlemlerin alınması için uyarılarını sürdürecek. Bu sayede, çığın neden olduğu olumsuz durumların en aza indirilmesi ve insan hayatının korunması hedefleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal