Meteoroloji il il açıklayarak uyardı: Sağanak yağış ve kar hafta başında kapıyı çalacak

Meteoroloji’nin yaptığı uyarıya göre sağanak yağış ve karın hafta başından itibaren daha da etkili olmaya başlayacağı öngörülüyor. Hafta sonu da etkisini gösterecek olan yağışların yurt genelinde etkili olacağı bildirildi. İşte 17 Mart 2024 hava durumu…

17.03.2024-09:20 - (Son Güncelleme: 17.03.2024-09:20)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 17 Mart 2024 Pazar tarihli hava durumu raporuna göre çok sayıda bölgede sağanak yağış ve kar bekleniyor. Yetkililer, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizde hava durumu değişkenlik gösterecek. Akdeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kastamonu ve Sinop çevreleri, Kahramanmaraş, Antalya'nın iç ve batı kesimleri ile Akdeniz'in Toroslar bölgesinde yağmur ve sağanak bekleniyor. Aynı zamanda, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yükseklerinde ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve bazı yerlerde kar yağışı görülebilir.

Toz taşınımı ve buzlanmaya dikkat

Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı yaşanacak. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde pus ve sis oluşabilirken, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ riski bulunuyor.

Meteoroloji il il açıklayarak uyardı: Sağanak yağış ve kar hafta başında kapıyı çalacak

17 Mart 2024 hava durumu

Meteoroloji il il açıklayarak uyardı: Sağanak yağış ve kar hafta başında kapıyı çalacak

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal