Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Emeklilerin bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağını da söyledi. İşte detaylar...

16.03.2024-20:41 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-21:01) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Emeklilerin bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongresi’nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı"nda katılarak program sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Utanç verici günlere şahit oluyoruz”

Sözlerine Gazze’deki İsrail zulmünden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gazze'de kelimelerin kıfayetsiz kaldığı büyük bir insani dram yaşanıyor. Bir kap sıcak yemeği bulmanın lüks olduğu son derece acı verici insanlık adına utanç verici günlere şahitlik ediyoruz. Adalete, barışa, dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Rabbim tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun diyorum. Milletimizin Gazze'ye ve diğer mazlum coğrafyalara yardımlarını artığını görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

“Çalışmanın öneminin farkındayız”

Çalışma hayatından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Çalışma hayatını henüz çok genç yaşlarında İETT'de işçi olarak başlamış bir kardeşinizim. Çalışmak kadar emeğinin karşılığının hakkıyla almanın öneminin farkındayız. Kanuni Sultan Süleyman, işçilerin ücretinin günlük olarak verilmesini emretmiş bunun için inşaatın ortasına bir hesap çadırı kurdurmuştu. 1792 yılında çadır çeşmesi yaptırılmıştır. Süleymaniye meydan çeşmesi bu hassasiyetin günümüze kadar uzanan simgelerindendir” cümlelerini kullandı.

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak?

Ayrıca emeklilere bayram ikramiyesinin ne zaman yatırılacağının haberini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tarihimize ve köklü geleneğimize baktığımız zaman bu tarz pek çok örnek uygulamayı görmek mümkündür. Biz görev aldığımız her yerde çalışanların haklarının teslimi için çaba harcadık. Memurlarımızın aylıklarında ise yüzde 50'ye yakın artış sağladık. Aynı şekilde katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan ikramiyelerini 2 ila 5 nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız” sözlerine yer verdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal