Yine skandal yine CHP: Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı açılışında dikkat çeken pankart

CHP Lideri Özgür Özel, Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli metrosunun açılışında konuştu. Açılıştaki LGBT pankartı ise sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar...

16.03.2024-21:14 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-21:27)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sancaktepe'deki Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı 1. Etap Açılışı ve halk buluşması programına katıldı. 

“Ekrem başkan aldı ve çalıştırdı”

İstanbul'un 5 yıl önce bir karar verdiğine değinen Özel, "İBB'yi ilk alacağımız anlaşıldığında, panik halinde yollara döküldüler. Dediler ki 'Eğer CHP kazanırsa, İSPARK'ı filanca terör örgütüne verir.' Ama o günden bugüne hem İSPARK'ta hem bütün iştiraklerimizde ne kimsenin ekmeğine dokunduk ne ayrımcılık yaptık. Liyakate göre, gencecik insanları hangi siyasi görüşten olursa olsun, neye inanırsa inansın, nasıl giyinirse giyinsin ayırmadan, İstanbullu olmanın, bu memleketin bir evladı olmanın dışında hiç başka bir kritere bakmadan, Ekrem Başkan aldı, çalıştırdı ve büyük İstanbul hikayesini bu yüce gönüllülüğüyle, bu sevgisiyle başardı. Ekrem Başkan, İstanbul'da tam 100 tane ve Türkiye'de CHP'li belediyeler 300 tane kreş yaparak kazandırdılar. Şimdi anneler, güvenerek çocuklarını bırakacakları kreşlere sahipler. Ekrem Başkan, İstanbul'da 14 tane, CHP'li belediyeler Türkiye'de 61 tane yurt yaptılar. Yurt yapmaya da kreş yapmaya da annelere de evlatlarına da sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

“Biz İstanbul ittifakına inanıyoruz”

Yerel seçime 15 gün kaldığını belirten Özgür Özel "Geçen seçimlerde bizim İstanbul'da ve Türkiye'de ittifaklarımız vardı. Sürsün istedik ama saygı duyduğumuz gerekçeleriyle ittifakın dışında kaldılar. İttifakın dışında yöneticiler kalabilir. Ancak geçen sefer İstanbul'u kazanan ne CHP'ydi ne sadece Millet İttifakı'ydı. Emin olun, İstanbul ittifakıydı. İstanbul ittifakında Türk'ü var, Kürt'ü var, Laz'ı var, Çerkez'i var, göçmeni var. Bütün demokratlar var. Biz, İstanbul ittifakına inanıyoruz. İstanbul ittifakına güveniyoruz. İstanbul ittifakının mimarı, İstanbul ittifakının evladı, İstanbul'un 5 beş yılında emeği olan, gözünü asla ve asla kıymıktan sakınmayan, sizin için çalışan bir evladımız var. Türkiye'nin umudu, İstanbul'un gururu Ekrem İmamoğlu var. Ona güveniyoruz. Size inanıyoruz. Ekrem Başkan'ı ve İstanbul'u size emanet ediyorum” cümlelerine yer verdi.

LGBT pankartı açıldı

Mitingde bazı kişiler, "Ekrem ve Alper Başkanla Özgürce Yaşam Gelecek LGBT" yazılı pankart açtı. Açılan LGBT pankartı Yeniden Refah tabelası altında açılmış olması da sosyal medyada tepkilere neden oldu.

(AA)


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal