CHP’de para sayma soruşturması: 2 kişi adliyeye ifadeye çağrıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşandığı ileri sürülen para sayma görüntüleri konusunda 2 kişinin bugün adliyeye ifadeye çağrıldığı öğrenildi. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in ise yarın adliyeye gelmesi bekleniyor.

14.03.2024-10:24 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-10:24)

CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleri konusunda bir soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan 2 kişi bugün adliyeye geldi.

2 kişi adliyeye ifadeye çağrıldı

İHA’da yer verilen habere göre; Soruşturma kapsamında, CHP'deki para sayma görüntülerinde yer alan eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis Üyesi Fatih Keleş dün ifade vermek üzere çağrıldı.

CHP’de para sayma soruşturması: 2 kişi adliyeye ifadeye çağrıldı

Adalet Bakanı Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, paranın kaynağına vurgu yaparak, "Cumhuriyet Savcılığımız bu işi takip ediyor. Bu sayılan paraların kaynağı Nedir? Bağış olduğu söyleniyor. İstanbul İl Başkanlığı'nın binasının alınmasıyla ilgili bir para olduğu ifade ediliyor. Bağışın şekli bellidir. Savcılık bu paraların kaynağını araştıracaktır. Kamuoyunda büyük bir tepki var. Görüntülerdeki kişilerin ifadeleri alınmaya başlandı. Savcılık bu paraların kaynağını sorgulayacak, araştıracaktır. Çünkü kamuoyunda büyük bir şüphe ve tepki var. İncelemeler sonucunda netlik kazanacaktır." şeklinde konuştu.

İBB Spor Kulübü Başkanı da gelecek

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin ifade vermeye çağrılan 2 kişi adliyeye gitti. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in ise yarın gelmesi bekleniyor.

CHP’de para sayma soruşturması: 2 kişi adliyeye ifadeye çağrıldı

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal