JP Morgan’dan dikkat çeken altın tahmini: ‘’2500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz’’

Ünlü banka JP Morgan, ons altın fiyatının bu yıl içerisinde 2500 dolara ulaşacağı tahmininde bulundu. Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva, altındaki yükseliş beklentilerinin sebebinin piyasadaki heyecan durumundan kaynaklandığını dile getirdi.

14.03.2024-10:06 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-18:00)

uuJPMorgan Chase & Co. Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva, Altın fiyatları ile ilgili yatırımcıları oldukça ilgilendiren bir açıklama yaptı. Kaneva, ons altın fiyatının 2024 yılı içerisinde 2500 dolara ulaşma ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi. 

‘’2500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz’’

Bloomberg’in yer verdiği habere göre; Natasha Kaneva, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, altının külçe fiyatının Cuma günü tarihin en yüksek seviyesi olan 2.195,15 dolara çıkmasının ardından, "2.500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz. Çünkü piyasa aşırı heyecanlanma eğiliminde" dedi.

Kaneva, bu fiyat hedefine ulaşmak için "enflasyonda ve iş sayılarında ılımlılığın devam ettiğine ve Fed'in gerçekten kesinti yaptığına dair teyitlere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Uzun süredir beklenen daha gevşek para politikasına geçilmesinin, altının cazibesini tahviller gibi getiri sağlayan varlıklarla karşılaştırıldığında artırması bekleniyor. 

JP Morgan’dan dikkat çeken altın tahmini: ‘’2500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz’’

Altın fiyatlarında son durum

Haftanın dördüncü işlem gününde, ons altın 2174 dolardan başladığı işlemlerde şu anda 2169 dolara gerileyerek işlem görüyor. Ons altın için gün içinde en düşük 2168 dolar, en yüksek ise 2177 dolar seviyeleri kaydedildi.

Gram altın ise güne 2241 liradan başladıktan sonra şu anda yatay seyirle 2240 liradan işlem görüyor. Gün içinde gram altında en düşük 2237 lira, en yüksek ise 2251 lira seviyelerine ulaşıldı.

JP Morgan’dan dikkat çeken altın tahmini: ‘’2500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz’’

Uzman isimden uyarı

Analist Eda Karadağ, dün ABD'den gelen enflasyon verisinin beklentileri aşmasına dikkat çekerek, Fed'in gelecek haftaki faiz toplantısında vereceği mesajların piyasalar açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. "Son zamanlarda Fed'in açıklamaları, faiz indirimine ilişkin yakın vadeli bir plan olmadığını gösteriyor" diyen Karadağ, piyasanın önümüzdeki hafta Fed'den bir adım beklemese de, karar metnindeki ifadelerin ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının yakından izleneceğini belirtti.

Karadağ, "Ana resme baktığımızda ons altın 2 bin 100 ve 2 bin dolar aralığında şekilleniyor. Altında yukarı yönlü potansiyel devam ediyor. Gram altının ise 2 bin 500 ve 2 bin 800 lira aralığında yıl sonunu kapatması bekleniyor’’ sözlerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal