Pasifik’te savaş çanları çalıyor: Japonya ile Çin karşı karşıya geldi

Japonya ile Çin, Doğu Çin Denizi’nde karşı karşıya geldi. Japonya’ya ait savaş uçakları, Çin’in uçaklarına önleme uçuşu gerçekleştirdi. İşte detaylar…

14.03.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-17:59)

Tüm dünya Ortadoğu ve Avrupa’daki savaşlara odaklanmışken Doğu Çin Denizi’nde de tansiyon yükseliyor. Alınan bilgilere göre Japon savaş uçakları, Doğu Çin Denizi’ndeki ihtilaflı sularda seyreden3 Çin uçağına karşı önleme uçuşu gerçekleştirdi.

Japonya ile Çin karşı karşıya geldi

AA’da yer verilen habere göre; Ulusal medyada yer alan haberde belirtildiğine göre, Japon savaş uçakları, Çin'e ait iki bombardıman uçağı ve bir gözetleme uçağını karşılamak üzere havalandı.

Pasifik’te savaş çanları çalıyor: Japonya ile Çin karşı karşıya geldi

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) tarafından yayımlanan haritaya göre, Çin'e ait nükleer kapasiteli H6 ve Y9 tipi uçaklar ihtilaflı sularda seyir halindeydi. Miyako Boğazı ile Okinawa arasında seyreden ve Batı Pasifik'e doğru yol alan Çin uçaklarına karşı, Japon savaş uçakları önleme görevi üstlendi. SDF'nin yaptığı açıklamaya göre, "Y-9 istihbarat uçağı ve H-6 bombardıman uçakları Pasifik Okyanusu üzerinde bulunurken, aynı zamanda Çin'e ait bir insansız hava aracının da bu bölgede uçtuğu tahmin ediliyor." denildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal