Mersin'de Denize Açılan Yat Kayalıklara Çarptı: 9 Kişi Kurtarıldı

Mersin'de içinde 2'si çocuk olmak üzere 9 kişinin bulunduğu yat, kayalıklara çarptı. Su alan ve batmaya başlayan motor yatta bulunanlar çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı

27.06.2019-12:58 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-12:52)

Mersin'de kaptan Yaşar San'ın idaresindeki yat dün öğlen saatlerinde denize açıldı.

2'Sİ ÇOCUK TOPLAM 9 KİŞİ KURTARILDI  

14 metre uzunluğundaki yat, akşam saatlerinde Soli Halk Plajı'nın 100 metre uzağında bulunan kayalıklara çarptı. Çarpmanın etkisiyle dümeni kilitlenen yat, kayalıklara oturdu. Yat su almaya başlayınca içinde bulunan kişiler suya atladı.

Kafe işleten ve gönüllü cankurtaranlık görevi yapan Oktay Öztürk ile çevredekiler kano ve tekneyle 9 kişiyi yardım ederek kıyıya çıkardı. Kurtarılan 9 kişinin sağlık durumu iyi.

Kurtarılanlardan Deniz Duman, büyük bir tehlike atlattıklarını ve çok korktuklarını belirterek yaşanan kazayı şöyle aktardı:

"Patlama sesi gibi şiddetli bir ses duyduk ve savrulduk. Ne olduğunu anlamadık. Sonra kayalıklara oturduğumuzu fark ettik. Çok korktuk. Kızıma sarıldım. Can yeleklerimizi giyerek çocuğumla birlikte denize atladık. Her yerimiz çizildi, kesildi."

3,5 SAATLİK ÇALIŞMA SONUNDA KAYALIKLARDAN ÇIKARILDI  

Kazazedeleri kurtaran Oktay Öztürk ise şunları aktardı:

"Şiddetli bir sesle irkildik. Yatta bulunanların panik içerisinde denize atladıklarını gördük. Arkadaşlarımızla birlikte kanoyla, deniz bisikletiyle, tekneyle giderek insanları kurtarmaya çalıştık. Bazıları yaralanmıştı. Daha öncede böyle olaylar oldu. Bizler olmasaydık belki birileri ölecekti. Yetkililer, kayalıkların olduğu bölgeye uyarılar, şamandıralar koymalıdır."

Daha sonra kayalıklara oturan yatın kurtarılması için sahil güvenlik ekipleri çalışma başlattı.

Olay yerine kısa sürede gelen sahil güvenlik ekiplerinin 3,5 saat süren kurtarma çalışması neticesinde motor yat kayalıklardan çıkarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal